Inwoners en scholieren doen mee met World Cleanup Day Roosendaal

Foto: World Clean Up Day

Wethouder Klaar Koenraad geeft op vrijdag 17 september om 8.45 uur het officiële startschot van de World Cleanup Day Roosendaal op basisschool De Lavoor, Heulberg 71 in Roosendaal.

Op 17 en 18 september organiseert de gemeente Roosendaal haar jaarlijkse World Cleanup Day. Er doen dit jaar ruim 1900 deelnemers mee, waaronder scholieren, vrijwilligersorganisaties en inwoners. Ook vinden er 23 workshops plaats over Plastic Soup en de Grondstoffenkringloop.

Startsein van de World Cleanup Day

De aftrap van de World Cleanup Day vindt op vrijdag 17 september om 8.45 uur plaats op basisschool De Lavoor, Heulberg 71 in Roosendaal. De actie gaat van start met workshops over Plastic Soup in alle
groepen van De Lavoor op de locatie Heulberg. De Lavoor HBG krijgen maandag hun workshops over Plastic Soup.

1900 vrijwilligers

Vrijdag 17 en zaterdag 18 september ruimen 17 scholen, Broedplaats Langdonk, Scouting Baden-Powell, buurtpreventieteams Parklaan en Minnebeek, Vereniging van Eigenaren De Ambachtshoven en andere bewoners hun omgeving of wijk op. Op vrijdag 17 september beginnen de scholen al, de andere vrijwilligers gaan op 18 september aan de slag. Alle deelnemende organisaties zijn supporter van “Nederland Schoon” en gaan ‘aan de bak’ voor een schone omgeving.

Materiaal en gratis workshops

Gemeente Roosendaal stelt het benodigde materiaal beschikbaar. Daarnaast biedt zij scholen gratis workshops aan over Plastic soup en de Grondstoffenkringloop. De workshops worden verzorgd door het
MEC Roosendaal en RSD aan de Bak. Zeven scholen maken hiervan gebruik. Saver haalt het ingezamelde zwerfvuil op.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden