Laatste kans voor Roosendalers op voorrang bij Zonnepark Evertkreekweg

Foto: Pixabay

In een week tijd zijn al 60% van de ‘ZonneDelen’ van Zonnepark Evertkreekweg vergeven. Door meer dan 350 investeerders is al 490.000 euro bij elkaar gebracht. Er is tot 800.000 euro ruimte om deel te nemen in dit duurzame project.

Het zonnepark al is gebouwd en is op 16 september feestelijk geopend door Klaar Koenraad, wethouder duurzaamheid van de gemeente Roosendaal. Inwoners van gemeente Roosendaal hebben nog tot en met 11 oktober om met voorrang te investeren in dit zonnepark.

Zonnepark Evertkreekweg

GreenIPP heeft, in samenwerking met Obton, dit zonnepark gerealiseerd en geeft iedereen de kans om te profiteren. Het project genereert inkomsten uit de verkoop van energie en een overheidssubsidie. Deze subsidie heeft Zonnepark Evertkreekweg voor 15 jaar en geeft veel zekerheden over de opbrengsten uit het park.

Het zonnepark bestaat uit 79.430 zonnepanelen, die jaarlijks genoeg groene stroom opwekken voor het energieverbruik van bijna 10.000 huishoudens. Iedereen kan deelnemen in het zonnepark, vanaf eenmalig 25 euro, via investeringsplatform ZonnepanelenDelen. Inwoners van gemeente Roosendaal krijgen tot en met 11 oktober voorrang om te investeren.

Het zonnepark produceert al zonne-energie, dus als investeerder profiteer je direct van de opgewekte zonne-energie. 350 ’ZonneDelers’ hebben al geïnvesteerd in Zonnepark Evertkreekweg en het project in een week op 60% gezet. Een motivatie van één investeerders luidt: Ik woon in de buurt en vind het een mooi initiatief.” 

Onderzoek naar biodiversiteit

Van de 33,5 hectare die het zonnepark beslaat wordt een kwart gebruikt voor een landschappelijke invulling om de biodiversiteit in het perceel te laten toenemen. Zo zijn er hakhoutsingels, inheemse plantsoorten en amfibiepoelen aangelegd. Daarnaast is het gras op en rond het zonnepark een kruiden- en bloemrijk mengsel waar bijen, andere insecten en daarmee ook vogels op afkomen. Het gras wordt bijgehouden door schapen die fungeren als natuurlijke grasmaaiers. Onder leiding van de universiteit van Wageningen wordt vier jaar lang onderzoek gedaan naar de toename van biodiversiteit bij zonneparken.

Naast aandacht voor de natuur is er ook aandacht voor recreatie. Tussen de beplanting is een recreatieve wandelroute aangelegd met informatie over het park en natuur educatieve onderwerpen.

Participatie Zonnepark Evertkreekweg
Voor alle huishoudens die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen, of die het eigen dak al vol hebben liggen en meer zonnepanelen willen, is dit de ideale mogelijkheid om toch van zonne-energie te profiteren.

Ieder jaar wordt de waarde van de zonnestroom en de aflossing op de investering uitgekeerd. Investeerders krijgen daarbij duurzaam rendement op de inleg, afhankelijk van hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt. Hoe zonniger het is, hoe hoger het rendement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen