Expositie in het Tongerlohuys: 50 jaar portret fotografie door Bram Visser

Foto: Stichting Erfgoedcentrum Tongerlohuys

Fotograaf Bram Visser (Roosendaal, 1946) opende 50 jaar geleden zijn zaak in de Raadhuisstraat. In al die jaren heeft hij, bijgestaan door zijn vrouw Marijke Visser-Maas, duizenden mensen gefotografeerd.

Veel bekende namen van Roosendaalse artiesten, de mensen achter het Tullepetaonse carnaval, zijn collega’s Herman Vreugde en Toon Mol, de gemeenteraad, voetbalclub RBC, grote artiesten die in schouwburg De Kring optraden en vooral ook heel veel minder bekende Roosendalers.

Hij fotografeert vaak in zwart-wit, zijn specialisme en won daar diverse prijzen mee. Maar zijn grootste voldoening haalt hij nog steeds uit een dik tevreden klant die trots naar buiten stapt met een ingelijste foto onder de arm. Tijd voor een terugblik. Géén afscheid, want Bram Visser is nog niet klaar met fotograferen.

Bram Visser Fotografie is in Roosendaal en omgeving al meer dan 50 jaar synoniem voor professionele kwaliteit en vakmanschap.
In 2000 sleepte Bram de titel “Goudmaster” in de wacht bij de internationale organisatie Colour Art Photo, tevens heeft hij vele portret Awards gekregen voor zijn foto’s bij de Camera D’or van Kodak.
De portretten van Bram Visser zijn 5 t/m 28 november te zien in Erfgoedcentrum Tongerlohuys.

Erfgoedcentrum Tongerlohuys: 
Geopend dinsdag t/m zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur  
tongerlohuys.nl  
Kerkstraat 1, 4701 HT Roosendaal 

Reacties

Cookieinstellingen