112

Brand basisschool De Gezellehoek mogelijk ontstaan door vuurwerk

Foto: MaRicMedia - Christian Traets

Binnen basisschool De Gezellehoek aan de Rodenbachlaan in Roosendaal heeft zondagavond een brand gewoed.

De brand kwam rond 20.05 uur binnen. De brandweer heeft de brand geblust. De school stond vol met rook. Mogelijk is de brand ontstaan na een vuurwerkbom.

  • Lees verder: meld overlast om overlastplekken in kaart te brengen

Signaal vanuit politie naar Roosendaalse relschoppers

Statement politie: “Bij de ongeregeldheden is onder andere brand gesticht bij basisschool de Gezellehoek. Ook werd op meerdere plaatsen zwaar vuurwerk afgestoken en hierbij is een auto in brand geraakt. De driehoek van burgemeester, openbaar ministerie en politie was daarop voorbereid en is in actie gekomen om de orde en veiligheid terug te brengen in de wijk. In totaal zijn er inmiddels 15 aanhoudingen verricht onder meer voor het verstoren van de openbare orde.
Tijdens de politieactie is de wijk Langdonk afgesloten geweest om te voorkomen dat anderen zich aan konden sluiten bij de groep relschoppers. Hiervoor is de inzet van de mobiele eenheid ingeroepen. Roosendaal wil een duidelijk signaal afgeven aan de harde kern relschoppers. Geen rellen meer in Roosendaal.
Han van Midden, burgemeester: “We hebben in het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in preventie en jongeren. Helaas is er een harde kern relschoppers die niet van gezag wil weten. Zij komen nu van een hele koude kermis thuis. In Roosendaal gaan wij voor een lik op stuk aanpak. Met goede mensen kunnen we alle kanten op, maar deze mensen kunnen rekenen op een harde aanpak.”
Lisette van Os, politiechef: “Roosendaal heeft vorig jaar voldoende te verduren gehad. Ik ben tevreden met de actie vanavond. Een goede voorbereiding was het halve werk.” Viviane de Hommel, gebiedsofficier van justitie: “De inzet van politie en ME was succesvol, maar nu moeten we doorpakken. Het OM gaat inzetten op het vervolgen van de verdachten en het verhalen van de schade die zij hebben aangericht.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden