Voetbalster Griffith Vaissaire komt uit voor Surinaams vrouwenelftal

Foto: Bristol

Speelsters Griffith Vaissaire van Bristol Team vr 1 is opgeroepen om voor het Surinaams vrouwenelftal uit te komen.

Het is een prachtige beloning voor haar carrière bij Bristol op Hoofdklasse niveau. Griffith (25) speelt al weer 5 jaar bij de Roosendaalse club.

Het managementbureau de ‘Tevreden Group’ heeft de opdracht gekregen Surinaamse speelsters in Nederland te benaderen, om het Surinaamse vrouwenvoetbal op een hoger plan te krijgen. Griffith is door dit managementbureau opgeroepen om met het Surinaams vrouwenteam, onder leiding van Ray Fränkel, in februari  twee kwalificatiewedstrijden te spelen tegen Mexico (uit) en Anguilla (thuis). Deze wedstrijden worden gespeeld om de CONCACAF Cup. Ze stapt voor haar eerste twee kwalificatiewedstrijden 12 februari op het vliegtuig naar Suriname en keert na deze wedstrijden rond 24 februari weer terug, om vervolgens in april weer twee kwalificatiewedstrijden te spelen tegen Puerto Rico (uit) en Antigua en Barbuda (thuis). Het uiteindelijke doel is om het eindtoernooi te bereiken van de CONCACAF cup in Mexico. Dit toernooi is bepalend voor deelname aan het WK voor vrouwen dat in 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland én voor deelname aan de Olympische Spelen in 2024. Na Corina Luijks (speelt in  Frankrijk) en Jade Massing ( speelt voor Pratt college Kansas) is Griffith nu de vierde speelsters die benaderd is uit te komen voor een ander land. Eerder kwam Wahiba Didi uit voor het Marokkaans zaalvoetbalteam.

Voor Griffith kwam de uitnodiging als een verrassing. Ze pakt deze kans met beide handen aan. Het is oprecht een avontuur dat ze zal aangaan en wacht af wat dit haar verder brengen zal.

Bristol Team is samen met SSS (waar ze voor uitkomt op het veld) enorm trots op haar. Ze zal in haar team gemist worden in de periode dat ze als Surinaamse international mag debuteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen