Deze week in het zonnetje: vrolijk duo Bobby en Luna

Bobby en Luna zijn 2 vrolijke hondjes, die wegens het overlijden van hun baasje bij ons zijn binnengebracht. Omdat dit niet altijd via familie of bekenden verloopt, weten we soms vrij weinig of zelfs niks van de diertjes en dat is hier helaas ook het geval.

Bobby is de bruine Chihuahua, een gecastreerde reutje en Luna is een black and tan kruising Pincher, een teefje waarvan we niet weten of ze gesteriliseerd is.

Beide hebben een geschatte leeftijd van een jaar of 11. Wat wel duidelijk is, is dat Bobby en Luna echt een stel zijn. Ze zijn erg aan elkaar gehecht en dat is ook waarom we ze samen willen herplaatsen. In het begin moesten ze even ‘ontdooien’, wat natuurlijk heel logisch is, maar inmiddels zijn zowel Bobby als Luna aardig op hun gemak en worden ze met de dag brutaler (in positieve zin). Beide zijn naar iedereen heel enthousiast en vriendelijk en zijn dan ook graag in je buurt. Ze genieten van de aandacht en het aanhalen. Met name Bobby wil naar ‘vreemden’ (medewerkers die ze niet dagelijks zien) nog wel eens heel stoer doen in het begin. Dan staat hij te blaffen alsof hij een Rottweiler is, maar dat is eerder grappig dan angstaanjagend. Dit zal hij met visite thuis wellicht ook doen.

Mede om deze reden, maar ook omdat ze het niet gewend zijn, plaatsen wij Bobby en Luna niet bij (kleine) kindjes. We weten niet hoe het dagritme er uit zag, hoe vaak ze buiten kwamen, maar ze zijn momenteel niet helemaal zindelijk. Wij werken hier aan met ze en weten haast zeker dat wanneer ze straks een vast ritme hebben, ze keurig zindelijk zullen zijn. Bobby en Luna kunnen op zich prima even alleen zijn, maar liever niet te lang natuurlijk. Waaks kun je het waarschijnlijk niet noemen, maar ze zijn zeker wel alert op vreemde geluiden en dan laten ze zich even horen. Luisteren doen ze redelijk en met name Luna is anders ook erg gevoelig voor ‘omkoperij’ met wat lekkers. Maar met mate, want zoals u kunt zien zijn beide behoorlijk te zwaar.

Luna heeft daarnaast wat verzwakte banden en gewrichten en moet echt niet zwaarder worden, maar liever dus eigenlijk wat afvallen. Bobby heeft recent een zeer nodige gebitssanering gehad, mist nu wat tanden en kiezen, maar weet nog prima raad met eten. Voor Luna was dit niet nodig, omdat ze nog maar 1 tandje heeft.

Voor Bobby en Luna zijn we op zoek naar een fijn thuis, waar ze nog een paar mooie jaren mogen genieten van alle liefde en aandacht, maar waar hun baasje zich wel nog wil inzetten om ze op een gezonder pad te krijgen. Bent of kent u dit baasje? Dan kan dit leuke duo niet wachten u snel eens te ontmoeten!

Omdat Bobby en Luna al wat ouder zijn, mogen ze voor een aangepast tarief geadopteerd worden. Voor meer informatie, vragen wij u telefonisch contact op te nemen.

Meer informatie:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen