Elektrisch rijden populair onder Brabanders

Foto:

In de provincie Noord-Brabant kijkt men bovengemiddeld positief naar elektrisch rijden. Bij de aankoop van een volgende auto kiest 11,6 procent voor een elektrisch model, waar het landelijk gemiddelde 8,3 procent is.

Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. Dat vroeg, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht, aan 2000 Nederlanders welk type de eerstvolgende auto is die zij kopen. Alleen in Flevoland en Groningen is een elektrische aandrijving nog populairder dan in Noord-Brabant.

Als het aankomt op hybrides scoort Noord-Brabant gemiddeld. 5,6 procent ziet zich wel in een ‘gewone’ hybride rijden, terwijl 4,7 procent gaat voor een plug-in-variant. Tellen we hierbij de 11,6 procent die voor volledig elektrisch gaat op, dan gaan Brabanders Groningen voorbij, maar moeten ze Utrecht en nog altijd Flevoland voor zich dulden.

Diesel niet meer in trek

De traditionele brandstoffenzijn onder Brabanders minder in trek dan onder de gemiddelde Nederlander. Die kiest namelijk nog in 5,8 procent van de gevallen voor diesel, terwijl benzine gemiddeld nog goed is voor 47,1 procent. In Noord-Brabant is dit respectievelijk 3,4 en 44,4 procent.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen