Formatie op haar na rond, nieuw college bekend

Foto: Gemeente Roosendaal

De formerende partijen; VLP Roosendaal, VVD, GroenLinks en het CDA leggen de laatste hand aan het ambitieakkoord 2022-2026. Volgende week bespreken wij dit concept met onze achterbannen. Na de meivakantie presenteren we het definitieve akkoord.

Een stevige ambitie vastgelegd voor de toekomst

De partijen leggen in het akkoord een stevige ambitie neer voor de toekomst van Roosendaal. Een duidelijk toekomstperspectief voor de groei van onze gemeente met tegelijkertijd aandacht voor de problemen van nu. Hierbij leggen wij vooral het accent op Meedoen, Betrouwbaar en Open zijn richting onze inwoners. Ook is het streven een meer zichtbaar Roosendaal in de regio.

De formerende partijen kunnen al wel het nieuwe college presenteren, inclusief de verdeling van portefeuilles. Wij kijken erg uit naar de samenwerking met elkaar, met de gemeenteraad, inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Het college bestaat straks uit vijf wethouders. Dit zijn vanuit VLP Roosendaal Arwen van Gestel en Evelien van der Star, namens de VVD Kees Verstraten, namens GroenLinks Klaar Koenraad en namens het CDA René van Ginderen.

De globale portefeuille verdeling is per thema. Een meer gedetailleerde versie volgt met de presentatie van het ambitieakkoord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen