Dodenherdenking 2022

Foto: Ad Verbiest

Op 4 mei a.s. herdenken we tijdens de Nationale Dodenherdenking op respectvolle wijze alle mensen die sinds 10 mei 1940 zijn omgekomen door oorlogsgeweld, terreur of in het belang van het (inter-) nationaal bevorderen van recht, vrijheid en veiligheid.

Binnen de gemeente Roosendaal vindt een herdenking plaats bij het bevrijdingsmonument aan de Parklaan. De herdenking begint om 19.45 uur met een toespraak van burgemeester Han van Midden en een vertegenwoordiger van het Korps Commandotroepen. Vanzelfsprekend wordt er ook stilgestaan bij de huidige situatie in Oekraïne.

Taptoesignaal

De twee minuten stilte worden ingeleid door het Taptoesignaal gespeeld door Jim Wildhagen. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld en gezongen door respectievelijk een koperensemble van Muziekvereniging Roosendaal en het koor SKOOR met aanvulling van enkele leden van Mannenkoor Concordia.

Kransleggingen

Daarna volgen de kransleggingen die afgewisseld worden met een gedicht, zang, muziek en dans. Stadsdichter Babette van Rijt- de Wijs leest een gedicht voor, Nienke Consemulder zingt een eigen geschreven lied, Roosendaal Danst verzorgt een dans en tot slot is er muziek van eerder genoemd koperensemble.

Moerstraten

Ook in Moerstraten organiseert het Oranjecomité aldaar een herdenkingsplechtigheid. Het programma begint hier om 19.00 uur met een gebedsdienst in dorpshuis ‘ParelMoer’, waarna er een stille tocht is naar het oorlogsmonument aan de Luienhoekweg. Bij dit monument zal om 20.00 uur een herdenking plaatsvinden. Namens het gemeentebestuur zal wethouder Klaar Koenraad daarbij aanwezig zal zijn.

Jongerenherdenking

De Roosendaalse Jongerenraad organiseert op 4 mei een herdenking voor jongeren in theater De Kring, aanvang 19.00 uur. De Jongerenraad is ook actief betrokken bij het Bevrijdingsfestival.

Bevrijdingsfestival

Op 5 mei wordt er een Bevrijdingsfestival georganiseerd, zowel in het Emilie van Loonpark als op het Tongerloplein. De vorige edities konden vanwege de corona lockdown niet doorgaan. De organisatie belooft voor dit jaar een mooi feest. Kijk op de website, facebook pagina en Instagram account van het Bevrijdingsfestival 2022 voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen