DoppenWalhalla biedt kennismakingsprogramma aan voor Roosendaalse basisscholen en BSO’s

Foto: DoppenWalhalla

Scholen en BSO’s uit de gemeente Roosendaal kunnen tot aan de zomervakantie gratis deelnemen aan een kennismakingsprogramma in het DoppenWalhalla. In overleg met de school wordt een leuk en educatief programma samengesteld, afgestemd op de leeftijdsgroep. Zo maken leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier kennis met duurzaamheid en circulariteit.

Alles draait in het doppenwalhalla om plezier maken met doppen en circulaire bewustwording. Dit gebeurt met een enorme hoeveelheid doppen, die voor een groot deel afkomstig is uit de regio Roosendaal. Kinderen kunnen hiermee onder andere bouwen, sjoelen en mozaïeken. De circulaire boodschap is om te laten zien dat doppen (voor velen afval) door hergebruik een grondstof worden om plezier mee te maken.

Alle doppen verzamelen

De ambitie is om kinderen dit jaar met meer dan 1 miljoen doppen plezier te laten maken. Hiervoor is de hulp van mensen uit de regio Roosendaal nodig, die worden namelijk gevraagd doppen in te zamelen. Het is natuurlijk dubbel pret als scholen hier ook aan meehelpen! Onder alle doppenverzamelaars worden maandelijks leuke prijzen verloot. Bovendien doneert vanPetnaarPret voor iedere kilo doppen € 0,20 aan stichting D-Dog voor de KNGF-geleidehonden.

vanPetnaarPret
Het Doppenwalhalla is een initiatief van vanPETnaarPRET. Het verhaal is om vanuit kansen, op positieve manier (PRET), mensen te inspireren en te tonen wat de potentiële waarde van afval (PET) is. Dit gebeurt door het ontwikkelen en realiseren van circulaire programma’s, concepten en producten. Afval is de grondstof van de toekomst.

Het DoppenWalhalla is gevestigd in Kaai Duurzaam -het voormalige EKP-gebouw- Kadeplein 2 in Roosendaal. Scholen die langs willen komen, kunnen een mailtje sturen naar [email protected] of kijken op www.doppenwalhalla.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen