Roosendaal onaangenaam verrast met komst XXL AH langs de A58

Foto: redactie

De gemeente Roosendaal is niet blij met de plannen voor een megasupermarkt van Albert Heijn XXL bij Zegge langs de A58 bij Rucphen. Op een tweetal cruciale momenten is Roosendaal niet gekend in belangrijke, gemeente overstijgende ontwikkelingen, waar dit wel de afspraak is.

Het begint met een bestemmingsplanwijziging van de gemeente Rucphen eind vorig jaar. Daarover is de gemeente Roosendaal destijds niet geïnformeerd, terwijl dat wél directe gevolgen heeft voor Roosendaal als buurgemeente. Nu is er, opnieuw zonder enige vorm van overleg, een vergunning voor de komst van een megasupermarkt verleend.

Reactie wethouder Kees Verstraten: “We zijn onaangenaam verrast door de komst van deze megasupermarkt en verbaasd dat er niet is overlegd met de regiopartners. Bij dit soort grote projecten hoor je vóóraf met elkaar te overleggen, in plaats van elkaar te verrassen met een voldongen feit. Dat is heel normaal en gebruikelijk. Als je als particulier een schutting of een dakkapel gaat plaatsen, dan informeer je ook eerst je buren. We zijn niet tegen een XXL-supermarkt maar maken ons wel zorgen over juist deze locatie. Dit heeft namelijk grote impact voor de omliggende ruimte, bewoners, ondernemers en bedrijven. Zo zijn we heel benieuwd hoe de gemeente Rucphen de afwikkeling van het extra verkeer op het onderliggende wegen netwerk denkt te organiseren. Daar zijn deze wegen (zoals bijvoorbeeld de Leemstraat) helemaal niet op berekend. Ik zal dan ook het gesprek aangaan met de gemeente Rucphen, alsmede de provincie Noord-Brabant over de gevolgde procedure en de consequenties hiervan.
Verder spreken we ook Albert Heijn aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en het uitblijven van enige vorm van communicatie van hun kant.“

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen