Wat kost een nieuwe keuken tegenwoordig?

Foto: Keukenloods

Heb je een nieuwe keuken nodig? Keukenloods.nl heeft het grootste assortiment keukens in Roosendaal voor ieder budget.

In de winkel en op de website kun je het grote aanbod aan showroomkeukens bekijken waarmee je inspiratie kunt opdoen. Zodra je weet wat je mooi vindt en wat je ongeveer wilt, wil je natuurlijk ook graag weten wat jouw droomkeuken gaat kosten. De prijs van een nieuwe keuken hangt van veel factoren af, zoals de kwaliteit van de materialen die je kiest, de gekozen inbouwapparatuur en het formaat en de opstelling van de keuken.

Voor een keuken kun je rekening houden met de volgende prijsopbouw. De keukenkasten zijn 40% van de totale prijs, de apparatuur ook 40% en het werkblad 20%. Gemiddeld kost een keuken tussen de €6.000,- en €18.000,-. Lees verder om te zien hoe het kan dat de prijzen zo uiteen lopen.

Apparatuur

Zoals aangegeven bestaat de prijs van een keuken voor ongeveer 40% uit keukenapparatuur. Dit percentage kan verschillen, omdat er verschillende merken zijn die inbouwapparatuur aanbieden. Wanneer je kiest voor een bekend merk zoals Miele, ben je wat duurder uit en een minder bekend merk is over het algemeen wat betaalbaarder. Het type apparatuur speelt ook een rol: een reguliere kraan is goedkoper dan een kokendwaterkraan en een heteluchtoven verschilt in prijs van van een stoomoven.

Keukenkasten

Er zijn verschillende merken die keukens produceren, maar je kunt ook kiezen voor een keuken zonder merk. Merken die een grote naamsbekendheid hebben zijn vaak duurder. Merkloze keukens zijn betaalbaarder maar deze hoeven niet van mindere kwaliteit te zijn. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld onze voorraad keukens. Een goedkope keuken, snel geleverd. Verder zijn keukenfronten bepalend voor de stijl van je keuken en de prijs hiervan kan uiteenlopen afhankelijk van het materiaal. Het model van de keuken is ook prijsbepalend: een eiland keuken opstelling is prijziger dan een korte rechte keuken en hoe meer kasten er in de keuken komen hoe hoger de prijs.

Werkblad

Er zijn vele soorten werkbladen voor de keuken beschikbaar in diverse prijsklassen. Een kunststof werkblad is betaalbaar, zeer sterk en makkelijk schoon te maken. Met natuursteen geef je een luxueuze uitstraling aan je keuken, dit is een kostbaar materiaal en gaat lang mee. Verder kun je kiezen uit onder andere composiet, keramiek, hout en beton. Ieder werkblad heeft een eigen prijskaartje.

Montage

Naast de kostprijs van een keuken komt er gemiddeld 20% bij aan kosten voor de montage. Het plaatsen van een nieuwe keuken is een taak die moeite, tijd, geld en energie kost. Er is geen vaste prijs voor een keukenmontage, omdat elke keuken anders is. Een indicatie voor de gemiddelde kosten van montage kan variëren van €750,- tot €2.000,- euro. Dit hangt af van het formaat van de keuken, de keukenopstelling, het materiaal en de ruimte waarin de keuken wordt geplaatst.

Voor ieder budget

Kortom: Keukenloods.nl heeft keukens voor ieder budget en de prijs heb je grotendeels zelf in de hand. Hopelijk heb je nu een goed beeld van de kosten van een keuken en ben je er klaar voor om jouw droomkeuken samen te stellen. Maak gauw een afspraak! Onze adviseurs van Keukenloods Roosendaal staan voor je klaar en voorzien je graag van persoonlijk advies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen