Asieldieren van de week: cavia Susie en Grasparkiet Kiki

Susie is een borstelcavia, een zeugje, geboren rond augustus 2021. Van haar is afstand gedaan wegens allergie van het jongste gezinslid.

Dit heeft vermoedelijk al langere tijd gespeeld, want men gaf aan dat Susie nog nauwelijks uit de kooi kwam. Het tragische in dit geval is, dat het hier een hamsterkooi betreft, waar Susie veel te weinig ruimte en ook geen verstopplekje had. Een beetje onwennig kun je haar soms dan ook nog wel noemen, maar nieuwsgierig als ze is, heeft ze stiekem alles in de gaten.

Oppakken is geen probleem en ze lijkt ook echt te genieten van het aaien en kriebelen. Susie heeft wat langer haar aan de achterkant en het kammen hiervan laat ze ook goed toe. De nodige verse groenten en fruit gaan er goed in en ook met snoepjes weet ze prima raad…
Kortom, gewoon een hele leuke cavia op zoek naar een warm thuis, waar het gezelschap van een soortgenootje haar vermoedelijk ook goed zal doen.

Heeft u dat fijne plekje voor deze lieve dame? Dan nodigt Susie u van harte uit snel eens kennis te maken!

Grasparkiet Kiki

Kiki is een heel mooi grasparkietje, nog jong en hoogstwaarschijnlijk een vrouwtje. Ze is als vondeling bij de opvang binnen gekomen. Haar baasje heeft zich niet gemeld, waardoor ze nu op zoek is naar een fijn thuis waar ze meer dan welkom zal zijn.

Kiki is een vrolijk vogeltje, de hele dag lekker aan het kwetteren. Ze is duidelijk gewend om op je hand te komen en vermoedelijk mocht ze zo nu en dan dus ook wel eens los. Ze zit heel veel tegen zichzelf in een spiegeltje te brabbelen, naast dat ze prachtig is om te zien, geeft dat vermoedelijk ook wel het gemis van een maatje aan…

Dus heeft u een mooi plekje voor Kiki, liefst met een soortgenootje? Kom dan vooral eens langs, ze wil u graag ontmoeten!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen