Asieldier van de week: Stuiterbal Maylo

Maylo is een nog jonge kruising Jack Russel x Boerenfox, geboren op 28-2-2021 en al gecastreerd. Maylo heeft moeite met alleen zijn, is druk en gaat na een tijdje zitten blaffen en volgens de buren komt daar geen eind meer aan.

Daarnaast heeft hij recent ook meerdere keren (met blauwe plekken tot gevolg) naar zijn baasje uitgehaald, wat hij deed als hij zijn zin niet kreeg en alles samen heeft geleid tot het besluit om afstand te doen.

Naast erg lief en aanhankelijk, is Maylo vooral een enorm energiek en enthousiast mannetje, dol op spelen en dol op alle aandacht. Hij lijkt alleen zijn grenzen nog niet te kennen en wanneer hij erg hoog in zijn energie zit, is het maar moeilijk contact maken en wordt hij ook wat springerig en happig.

Maylo heeft zeer duidelijke en consequente sturing nodig. Zo klein als hij is, neemt hij anders een loopje met je en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een gehoorzaamheidstraining heeft hij niet gehad en dat is dus zeker geen gek idee om alsnog te gaan volgen. Maylo is weliswaar snel afgeleid, maar wel degelijk erg leergierig. Even alleen thuisblijven kan op zich wel, maar een paar uurtjes is wel het maximale. Hij is niet gewend aan een bench, liep dus los en hij sloopt niks qua meubels, maar pakt alles wat hij tegenkomt aan losse voorwerpen. Dus altijd even opruimen voor je gaat, maar wellicht dat een kort verblijf in een bench alsnog aangeleerd kan worden.

Maylo is ook zindelijk en goed waaks. Omgang met soortgenootjes gaat wisselend. Aan de riem heeft hij een grote mond, maar uiteindelijk wil hij vooral spelen. Op andere hondjes zal hij echter erg dominant overkomen. Katten is hij in huis niet gewend, maar buiten jaagt hij ze op. Autorijden vindt Maylo maar niks, hij wordt snel ziek, maar daar valt goed rekening mee te houden door hem van tevoren geen eten te geven. Overigens staat een bezoekje aan de dierenarts ook niet hoog op de lijst van favoriete uitjes…

Wij plaatsen Maylo niet bij (kleine) kinderen of in een druk huishouden, max. 2 personen. Hoe minder prikkels, hoe beter en hoe minder gezinsleden, hoe duidelijker voor Maylo wat de verwachtingen zijn.

Denkt u te kunnen omgaan met het pittige karakter van deze vrolijke stuiterbal, maar belangrijker nog, bent u ook bereid er (veel) tijd en energie in te gaan steken om met hem ‘aan de slag te gaan’? Dan nodigt Maylo u graag uit elkaar snel eens te ontmoeten!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen