Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan Tinus Jongenelen

Foto: gemeente Roosendaal / Timo Reisiger

Op zaterdagavond 30 juli jl. kreeg dhr. Tinus Jongenelen (81 jaar) een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door locoburgemeester Arwen van Gestel tijdens Volksronde in Roosendaal.

Dhr. Jongenelen is al vanaf 1972 betrokken bij diverse wielerrondes in de gemeente Roosendaal. Hij was jeugdtrainer bij Jeugdwielervereniging Roosendaal. Decorandus was betrokken bij de internationale jeugdronde en bij de ronde van Kroeven die 25 jaar werd gereden.

Ook verrichtte hij hand- en spandiensten bij RTC de Bidon / Wielerronde Kroeven. In totaal heeft decorandus al bij 25 edities van de Volkswielerronde als vrijwilliger meegeholpen en een 10-tal kermisrondes meegeholpen om te ondersteunen. Ook is decorandus 37 jaar lang actief geweest tijdens de Draai van de Kaai wielerronde en is hiermee een onmisbare vrijwilliger bij elke wielerwedstrijd of evenement en festiviteit op de Kaai in Roosendaal. Hoe dan ook; een behoorlijke en ruime staat van dienst waarvoor decorandus een mooie Koninklijke onderscheiding voor verdient. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: gemeente Roosendaal

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen