Asieldier van de week: stoere kater Mats

Mats is een kater, inmiddels gecastreerd en zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of 4/5 (+/- 2017). Hij is een vondeling, bij binnenkomst nogal gehavend, maar inmiddels genezen en helemaal klaar voor een verhuizing.

Mats had een afhangende onderlip, welke is hersteld en daar bovenop had hij behoorlijk ontstoken ogen. Zijn onderste oogleden bleken naar binnen te krullen (entropion), wat veel irritatie en last gaf op zijn oogbollen. Ook dit is operatief hersteld en de laatste hechtingen zijn er inmiddels uit (in het filmpje zie je er nog een paar, maar het zwarte rond de ogen is nu dus weg).

Lieve Mats is dus al wat langer in de opvang en waar hij in het begin wat terughoudend en onzeker leek, is hij stap voor stap uitgegroeid tot zelfverzekerde stoere kater. Hij houdt ontzettend van aandacht, vraagt daar soms echt om door bijvoorbeeld tegen je aan te ‘springen’ en is dan ook graag in je buurt. Mats is aanhankelijk, ondernemend en hij wordt regelmatig ook graag uitgedaagd tot een beetje spelen. Nieuwsgierig als hij is, gaat hij ook veelvuldig op onderzoek en alles wordt aan een nadere inspectie onderworpen. Lekker luieren is ‘m echter ook niet vreemd, meestal in een hoek van waaruit hij het overzicht over zijn hele verblijf heeft. Hij komt echter direct overeind als je de kamer binnenstapt en zeker wanneer je wat lekkers bij je hebt, is Mats er zo.

Hoewel dol op aandacht en vriendelijk naar iedereen is hij waarschijnlijk niet de beste match met kleine kindjes. Het liefst gaat alle aandacht naar hem en met andere katten kan hij dan ook niet overweg. Mats is een vechtersbaasje, wacht niet af, maar zoekt ze zelf op. Wellicht dat een hond meer indruk op hem maakt, maar het zou ons niet verbazen als ook die enkele tikken zal moeten incasseren. Een beetje een macho dus, maar wel een erg lieve, op zoek naar een warm thuis met de mogelijkheid om naar buiten te kunnen. Uw tuin zal in ieder geval vrij blijven van andere katten en waarschijnlijk ook muizen…

Heeft u een fijn thuis voor Mats? Zonder andere huisdieren, maar mét veel liefde, aandacht en natuurlijk de nodige lekkere verwennerij? Dan kan hij niet wachten u eens te ontmoeten! Komt u snel eens kennis maken?

Bron: DOC Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen