World Cleanup Day in Gemeente Roosendaal op 16 en 17 september

Foto: PixaBay

Wethouder Klaar Koenraad geeft op vrijdag 16 september om 9.30 uur het officiële startschot van de World Cleanup Day Roosendaal op basisschool Het Talent, Luciadonk 65 in Roosendaal.

Op 16 en 17 september organiseert de gemeente Roosendaal haar jaarlijkse World Cleanup Day. Er zijn dit jaar 2000 deelnemers, waaronder scholieren, gemeenteraadsleden, vrijwilligersorganisaties en inwoners. Ook vinden er gratis workshops plaats over Plastic Soup en de Grondstoffenkringloop en het project ECO-Troopers voor het Voortgezet Onderwijs.

Startsein van de World Cleanup Day
De aftrap van de World Cleanup Day vindt plaats op basisschool Het Talent, Luciadonk 65 in Roosendaal. Klaar Koenraad overhandigt hierbij de gratis afvalcontainers voor PMD en GFT-afval. Hierna gaan de leerlingen en leerkrachten van Het Talent naast het papier scheiden aan de slag met het scheiden van plastic, blik, kartonnen drinkpakjes en groente-, fruit- en tuinafval.

Tijdens World Cleanup Day ruimen 20 scholen, Scouting Baden-Powell, Scouting Prinses Irene, Luchtscouts Seppe, buurtpreventieteam Parklaan, buurtpreventieteam Minnebeek, vrijwilligers van Bezem door de Pin, vrijwilligers van Wouw, Bewonersplatform Nispen, SHV de Boosters en andere bewoners hun omgeving of wijk op. Op vrijdag 16 september beginnen de scholen al, de andere vrijwilligers gaan op 17 september aan de slag. Dit jaar is er op zaterdag 17 september voor de gemeenteraadsleden een aparte actie in het leven geroepen waarbij zij het stationsgebied en Stadsoevers schoon gaan maken. Alle deelnemende organisaties zijn supporter van “Nederland Schoon” en gaan ‘aan de bak’ voor een schone omgeving.

Materiaal en gratis workshops en ECO-Toopers
Gemeente Roosendaal stelt het benodigde materiaal beschikbaar. Daarnaast biedt zij scholen gratis workshops aan over Plastic soup en de Grondstoffenkringloop. Voor de scholen van het Voortgezet Onderwijs is het project ECO-Troopers ontwikkeld, waarbij de leerlingen de afvalsituatie op hun school inventariseren en zelf oplossingen aandragen d.m.v. interactie met de andere leerlingen, leerkrachten en directie van hun school. De workshops worden verzorgd door het MEC Roosendaal en RSD aan de Bak. ECO-Troopers wordt verzorgd door MEC Roosendaal, RSD aan de Bak en Fort Poductions. Meerdere scholen maken hiervan gebruik. Saver haalt het ingezamelde zwerfvuil op.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen