Asieldier van de week: super leuke hond Lex

Lex is een kruising Mechelse Herder x Friese Stabij, een gecastreerde reu van 7-10-2015. Deze knapperd kennen wij al een paar jaar vanuit ons pension, waar hij trouw toch een paar keer per jaar kwam, maar helaas is hij nu een kennel opgeschoven en op zoek naar een nieuw fijn thuis.

Zijn baasjes hebben namelijk de hele moeilijke beslissing moeten nemen om afstand te doen van Lex, omdat hij blaft op alles wat hij hoort en ziet. Ook ’s nachts wanneer het toch eigenlijk wel echt stil is. Dit is begonnen sinds zijn baasjes zijn verhuisd, zo’n 8 maanden geleden. Uiteraard voor niemand prettig, maar het geeft vermoedelijk ook aan dat Lex om welke reden dan ook niet op zijn plek en gemak was in het nieuwe huis. Wellicht is er toch een (omgevings)geluid wat hij voorheen niet kende en nu op reageert, wat voor ons niet of nauwelijks hoorbaar is of waar we gewoon niet bij stilstaan…

Lex is een super vrolijke hond, in het begin wat afwachtend naar vreemden, maar eenmaal vertrouwd een echte allemansvriend. Hij is lekker energiek, daagt je graag uit voor een spelletje en houdt dan ook van balletjes gooien en apporteren. Maar ook voor een fijne wandeling is hij altijd wel te porren. In het algemeen is Lex gewoon graag in je buurt en dol op aandacht. De nodige knuffels worden natuurlijk niet overgeslagen, maar ook bijvoorbeeld kammen vindt hij helemaal prima. Hij luistert goed, heeft vroeger netjes zijn trainingen doorlopen en doet voor wat lekkers nog net wat beter z’n best. Wel met mate, deze doerak is wat te zwaar en zou het liefst wel wat moeten afvallen.

Hij kan goed overweg met zijn vrouwelijke soortgenootjes, maar met reuen meestal niet zo. Ook katten vormen helaas geen match met Lex. Hij is zindelijk, goed waaks en even alleen thuis blijven is ook geen probleem. De laatste tijd dus wel veel blaffend…

Kortom, een hartstikke leuke hond waar je echt een fijn maatje aan hebt, maar niet een hond om een hele dag alleen te laten. Dus beschikt u over voldoende tijd om er regelmatig met hem op uit te gaan en heeft u daarnaast een fijne buitenruimte of woont u zelfs lekker landelijk? Dan kan Lex niet wachten u te ontmoeten! Komt u snel kennis maken met deze lieverd?

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen