Asieldier van de week: Duitse Herder Kim

Kim is een Duitse Herder, een ongesteriliseerde teef van 8-6-2016. Tot enkele maanden geleden woonde deze knappe dame al sinds haar puppytijd bij een echtpaar, waarvan de man helaas recent gestorven is. Zij waren echt twee handen op één buik.

Helaas kon de vrouw niet voor Kim zorgen en is binnen de familie en vriendenkring een nieuw thuis voor deze lieverd gevonden. Dit bleek in praktijk echter niet te werken in een gezin met (erg) jonge kinderen, met name doordat Kim te veel prikkels ervaarde en eigenlijk alleen naar de man des huizes luisterde.

Helaas heeft deze besloten haar aan te bieden op marktplaats en is ze terechtgekomen op een appartement met nog een andere grote hond en een kat. Dit verliep ook niet zoals op voorhand verwacht, want Kim zou naar beide dieren hebben uitgehaald. We merken hier graag bij op dat ze totaal geen kans gekregen heeft, want al dezelfde avond heeft haar nieuwe eigenaar besloten Kim weer af te staan en naar het asiel te brengen. Kort samengevat, waar haar leven tot anderhalve maand geleden nog erg rustig en vooral bekend was, is dat nu in zeer korte tijd compleet overhoop gehaald en erg onbekend voor haar. Gelukkig laat ze dit ogenschijnlijk allemaal gemakkelijk op zich afkomen.

Kim is een ontzettende lieverd, vriendelijk naar iedereen en dol op aandacht. Spelen is niet zo aan haar besteed, waarschijnlijk deels door haar slechte conditie, maar knuffelen des te meer. Ze krijgt er geen genoeg van! Kim is wat aan de forse kant, is wel al een aantal kilo’s afgevallen, maar mag er zeker nog een paar kwijtraken. Ze kreeg naast haar eigen brokken ook zo’n beetje alles wat de pot schafte en waar ze voorheen veel beweging kreeg en ook vaak meeliep langs de fiets, was dat de laatste tijd niet meer aan de orde en werd ze zelfs niet meer consequent uitgelaten.

Kim is wel gewoon zindelijk en kan ook prima even alleen blijven, wat ze bij haar eerste baasje gewend was in de hal, ook ’s nachts. Waaks is ze niet echt en een leventje als waakhond ergens op een afgelegen terrein zou dan ook niks voor Kim zijn, simpelweg omdat ze zo aanhankelijk is en iedereen lief vindt. Luisteren doet ze prima, ze kent ook de basiscommando’s, maar is soms snel afgeleid. Ze is ook behoorlijk sterk en aan de riem kan ze nog wel eens wat trekken. Kim zou dus hebben uitgehaald naar een andere hond, maar bij ons heeft ze er nauwelijks oog voor. Hoe omgang met andere honden voorheen verlopen is, weten we helaas niet. Haar bij katten plaatsen lijkt in ieder geval inderdaad niet zo’n goed idee te zijn.

Vermoedelijk zal Kim het niet erg vinden enig huisdier te zijn, dan is alle aandacht voor haar en daar zal ze zich prima in kunnen vinden!
Kim is op zoek naar een baasje, die veel tijd met haar kan doorbrengen. Hoe meer, hoe liever. Iemand die er graag met haar op uit gaat en ook stevig in de schoenen staat. Bij voorkeur met een lekker grote tuin, waar ze naar hartenlust kan rennen. Want met een beetje consequente investering, is haar conditie snel weer op niveau van weleer… Herkent u zich hierin? Dan ziet deze mooie dame u graag snel eens langskomen!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen