Laat je inspireren tijdens het Festival der Mogelijkheden

Foto: Pixabay

KaaiDuurzaam, het voormalige EKP-gebouw aan het Kadeplein, staat op zondag 9 oktober van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van het Festival der Mogelijkheden. Na de eerste editie in 2021 wordt het festival rondom duurzaamheid nu nóg groter opgepakt door de gebruikers van het pand. Zij richten zich op vier thema’s: groen, circulair, vitaliteit en energie. Dat alles wordt aangevuld met gezellige muziek, een hapje en een drankje en tal van workshops.

“Wie denkt, dat duurzaamheid alleen maar draait om windmolens en zonne-energie, die heeft het mis. Duurzaamheid is een veelomvattend begrip. Het Festival der Mogelijkheden laat je zien welke innovaties er zijn op het gebied van duurzaamheid, maar de deelnemers inspireren je ook om zelf aan de slag te gaan”, aldus wethouder Klaar Koenraad.

Workshops voor jong en oud

Tijdens het festival zijn er voor jong en oud allerlei activiteiten én informatiestands. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld uitleven in het doppenwalhalla waar je met duizenden doppen iets volledig nieuws kan bouwen. Ze kunnen ook aan de slag met het maken van hun eigen tuinkerstuintje, mezenbollen of vogelhuisjes. Daarnaast wordt er een workshop gegeven hoe je je eigen papier kan maken.

Informatiestands

Ook voor volwassenen is er genoeg te doen en te beleven. Zo worden er tijdens het festival 150 perenbomen uitgedeeld aan bezoekers. Goed voor de biodiversiteit en voor de hittestress! Bij de verschillende informatiestands kan je terecht met al je vragen over de vergroening in en om je woning, de subsidies die er zijn voor een duurzaam huis en hoe je je energieverbruik kan verminderen. Een duurzame leefstijl begint met goed zorgen voor je lijf en geest, daarom kan je ook gratis meedoen aan een bootcamp.

Kijk voor alle informatie op www.festivaldermogelijkheden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen