Meer aandacht en hulp bij geldzorgen voor Roosendalers

Foto: Pixabay

Voor steeds meer mensen is het op dit moment lastig om rond te komen. Boodschappen worden duurder en energieprijzen stijgen. De portemonnees en spaarpotten raken steeds leger. Het gemeentebestuur van Roosendaal vindt het, zeker nu, enorm belangrijk dat iedere inwoner die zich zorgen maakt over zijn of haar financiële situatie, de juiste steun en hulp kan vinden.

Website
Sinds deze week staat er een speciale pagina op de website van gemeente Roosendaal online waarop inwoners in één oogopslag alle mogelijke toeslagen en regelingen kunnen vinden wat betreft hulp bij geldzorgen: www.roosendaal.nl/hulpbijgeldzorgen.

Groot en divers hulpaanbod
Er zijn veel mogelijkheden om hulp te krijgen, zowel financiële als persoonlijke hulp. Niet al die regelingen, toeslagen of kwijtscheldingsmogelijkheden zijn bij iedereen even goed bekend. Van sommige regelingen wordt nauwelijks gebruik gemaakt, terwijl er juist wel geld beschikbaar is. Op de pagina staat een goed overzicht van alle landelijke, regionale en lokale initiatieven, subsidies en andere regelingen die je kunnen helpen bij het beter rondkomen.

Belangrijk
Verantwoordelijk wethouder René van Ginderen zegt daarover: “Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk dat iedereen voor de juiste steun en hulp in aanmerking komt als er sprake is van geldzorgen. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om extra hulp te krijgen. Denk daarbij aan het uitzoeken van administratieve zaken of het aanvragen van subsidies, toeslagen, uitkeringen en eventuele kwijtschelding van schulden. We hebben écht een groot pakket aan regelingen in de gemeente Roosendaal. Als u geldzorgen heeft, kijk op www.roosendaal.nl/hulpbijgeldzorgen. Komt u er zelf niet uit, bel of mail dan naar Inwonersondersteuning Roosendaal.nl. We gaan dan naast u zitten om te bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen