Duurzame sloop voormalige school en gymzaal aan de Flaviadonk

Foto: Pixabay

In de week van 14 november start Konings Sloopwerken met de sloop van de voormalige school en gymzaal aan de Flaviadonk. Na de sloop van de gebouwen gaat woningcorporatie Alwel hier veertig flexwoningen realiseren. Nog voordat Konings start met de sloopwerkzaamheden, worden bruikbare materialen voorzichtig verwijderd. Deze materialen worden binnen andere projecten duurzaam hergebruikt.

Duurzaam bouwen

Het bestemmingsplan Flaviadonk is recentelijk door de gemeenteraad vastgesteld. Hierdoor kan de volgende fase van het project van start: het slopen van de voormalige school en gymzaal. Vereniging Boschgaard en Robin Jongenelen bezochten beide gebouwen. Deze twee pioniers op het gebied van duurzaam bouwen hebben volop ervaring met het hergebruik van materialen. Zo gebruikte ‘het bedrijf’ de kozijnen van het oude Stadskantoor binnen een duurzaam bouwproject en gebruikte Robin Jongenelen materialen uit andere gemeentelijke gebouwen om een tiny office te realiseren in KaaiDuurzaam.

Tijdens hun bezoek aan beide gebouwen bekeken zij of er materialen waren die geschikt zijn voor hergebruik. Hieruit bleek, dat er in zowel het schoolgebouw als in de gymzaal, materialen te vinden zijn welke hergebruikt kunnen worden binnen andere projecten op het gebied van duurzaam bouwen. Hiermee is dit een prachtig voorbeeld van circulair en hoogwaardig hergebruik van bestaande materialen.

Wethouder Arwen van Gestel gaf op donderdag 3 november het startsein van de sloopwerkzaamheden. Dit deed hij door het symbolisch verwijderen van de eerste herbruikbare materialen.

Overdracht bouwterrein

De sloopwerkzaamheden en het bouwrijp maken van het terrein nemen naar verwachting in totaal drie maanden in beslag. Hierna wordt het bouwterrein overgedragen aan woningcorporatie Alwel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen