Kinderen krijgen onvergetelijke Pakjesavond dankzij Actie Pepernoot

Foto: Nationaal Fonds Kinderhulp

Ieder jaar beleven duizenden kinderen een fijne Pakjesavond door Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Pakjesavond voor ieder kind

Een gebonk op de ramen, pepernoten in de lucht en een zak cadeaus voor de deur. Welk kind kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond?! Maar als je opgroeit in armoede, zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet… Met Actie Pepernoot zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje van Sinterklaas krijgen. Want hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt?

Actie Pepernoot

Via maatschappelijke organisaties, die een onderbouwde aanvraag voor een kind indienen, krijgen ouders of verzorgers een bon van 25 euro om zelf een prachtig cadeau uit te zoeken. Hierdoor krijgen deze kinderen een onvergetelijke avond, een grote glimlach, uren speelplezier en grootse verhalen voor op school. Kinderhulp ziet al enige tijd de aanvragen stijgen voor kinderen die in armoede opgroeien. In Oosterhout waren er in 2021 al 52 aanvragen in het kader van Actie Pepernoot, maar het aantal aanvragen is dit al opgelopen tot 68 kinderen.

Achterblijvende donaties zorgt voor minder cadeaus

Jaarlijks worden tussen de 50.000 en 80.000 kinderen verblijd met een cadeau van de Sint dankzij deze actie. Het aantal is afhankelijk van het aantal donaties dat wordt opgehaald. Helaas blijft het aantal donaties achter en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor projecten als Actie Pepernoot. Wil jij er dit jaar zorgen dat een kind dat opgroeit in armoede tóch een magische pakjesavond heeft? Kijk dan op de onderstaande link voor meer informatie en doneer eenmalig of word vaste donateur van Kinderhulp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen