Kerst weekend weer

Foto: Publiek domein

Morgen zijn er veel wolkenvelden en vooral in het midden en oosten valt af en toe een beetje regen. In de middag is het op de meeste plaatsen droog en in het westen is kans op een beetje zon. Bij een matige westenwind wordt het 9 tot 11 graden.

Eerste kerstdag: droog, later regen

Zondagochtend start op veel plaatsen bewolkt en droog. Vanuit het zuidwesten nadert een regengebied en waarschijnlijk trekt deze in de middag en avond over het land. Een matige zuidenwind voert zachte lucht aan; het wordt 9 graden op de Wadden tot 12 graden in het zuidoosten.

Tweede kerstdag: buien, later wat zon

Ook op maandag is het zachter dan normaal, al is het met 8 tot 10 graden wel minder zacht dan op zondag. Het is bewolkt en met een matige tot vrij krachtige westenwind trekken buien over het land. In de loop van de middag trekken de buien naar het oosten weg en komen opklaringen voor. Afhankelijk hoe snel dit gebeurt kunnen we nog een droge kerstwandeling maken met wat zon.

In de avond en nacht zijn er heldere perioden. De temperatuur daalt naar 1 tot 4 graden in het binnenland en aan de kust is het 4 tot 6 graden. Het noorden maakt kans op een paar buien en een enkele kan wat winters zijn.

Dagen daarna wind en regen

De rest van de week hebben we te maken met veel bewolking en amper zon. Er zijn buien en droge perioden. Sommige dagdelen kunnen ronduit nat verlopen als een regengebied over het land trekt. De wind blijft in de zuidwesthoek en maakt het af en toe onstuimig. Het blijft zacht met 8 tot 12 graden en ook ’s nachts blijft de temperatuur ruim boven het vriespunt.

Bron: Weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen