Asieldier van de week: Vlinder

Vlinder is een gesteriliseerd teefje, geboren op 22-12-2020. Ze is een middelgrote kruising (schofthoogte 50 cm), begin 2021 vanuit Bulgarije naar Nederland gekomen. Onduidelijk is welke kruising ze is, maar wij denken dat er sowieso iets van Herder in zit en haar krulstaart suggereert zelfs Husky of iets verwant daaraan.

Vlinder is wegens allergie al eens verhuisd en heeft de laatste 9 maanden geleefd bij een man en vrouw zonder kinderen. Deze hebben besloten afstand van haar te doen, omdat de vrouw niet meer kan omgaan met Vlinder. Naar haar is ze soms namelijk een heel andere hond als naar de man. Grommen, lip optrekken, spullen (van de man) niet los willen laten, soms ineens een plasje binnen. Aan de andere kant is ze, ook naar haar, de liefste hond die je je maar kunt wensen, altijd graag in je buurt en als het even kan ook op de bank er bij. Het onvoorspelbare van Vlinder heeft er helaas wel voor gezorgd dat het vertrouwen er niet meer is en daarom besloten op zoek te gaan naar een nieuw baasje.

Alles wat nieuw is, kan een beetje spannend zijn in het begin en ook ons is ze pas na een paar erg bange dagen gaan vertrouwen. Gelukkig is ze inmiddels helemaal op haar gemak en hebben we Vlinder leren kennen als de vrolijke en enorm energieke hond die ze is. Ze is dol op rennen, graven, springen, spelen, noem maar op. Ze rent graag achter een speeltje aan, komt er ook mee terug, maar het weer loslaten kost haar wat meer moeite. Buiten dat, luistert ze prima en kent ze haar commando’s. In het verleden heeft ze dan ook 2 puppycursussen gevolgd. Ze heeft geen ervaring met katten en omgang met andere honden verloopt wisselend. Naar sommigen is ze erg nieuwsgierig en daar lijkt ze vooral mee te willen spelen en op andere reageert ze juist weer ontzettend fel en dat maakt dat je op straat altijd erg alert moet zijn, ze is namelijk ook erg sterk. Na haar sterilisatie is dit wat onvoorspelbaarder geworden. Even alleen thuis blijven kan ze prima aan, in basis is ze gewoon netjes zindelijk en een beetje waaks kun je haar ook wel noemen.

Wij plaatsen Vlinder graag in een ervaren 1 of 2 persoonshuishouden, in een stabiele en rustige omgeving, waar veel tijd en aandacht voor haar is. Bij voorkeur met een grote tuin, waar ze naar hartenlust kan snuffelen en spelen.

Bent of kent u haar nieuwe baasje? Dan ziet deze lieverd u graag snel eens langskomen voor een ontmoeting!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen