Bewoners Roos en Daisy leggen eerste steen Triasdijk

Foto: S&LZorg

Eindelijk was het dan zover, de officiële steenlegging van de nieuwe Triasdijk, een woonlocatie van S&L Zorg in Roosendaal. Bewoners Roos en Daisy hadden de eer om, onder toeziend oog van bestuurder Vera Hersbach, de eerste steen te leggen.

Bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden van de Triasdijk kwamen bijeen om dit heugelijke moment met elkaar te vieren. Het is het eerste officiële moment sinds de start van de bouw in september. Uiteindelijk zullen er 23 prachtige studio’s worden gerealiseerd. De toekomstige bewoners wonen voorlopig in een tijdelijk onderkomen in zorgwijk Sterrebos, op een steenworp afstand van de Triasdijk. Als alles volgens planning verloopt verhuizen de bewoners in het najaar terug naar de Triasdijk.

Van het gas af

Zoals alle nieuwbouwwoningen van S&L Zorg is ook de Triasdijk straks 100% van het gas af. Voor S&L Zorg een bijzonder moment, want het zijn de eerste ‘gasloze’ woningen. Ron Nijman, teamleider technische dienst: “Het bleek nog een hele operatie om de Triasdijk volledig op elektriciteit te kunnen laten draaien. Dit komt omdat er maar een bepaalde capaciteit aan stroom beschikbaar is. Met behulp van een nieuw trafostation is het nu gelukt om het hele pand te voorzien van voldoende stroom.”

Bouwen voor nog betere woningen

Hoewel S&L Zorg voornamelijk zorg levert, bouwt ze nu ook huizen. Huizen hebben een voordeur, een bel en een kapstok. In huizen proef je gezelligheid en is er alle kans om samen te zijn met vrienden en familie. Na oplevering van dit nieuwe gebouw hebben de bewoners meer ruimte. Elke studio heeft een eigen badkamer en keukentje en meer plek om bezoek te ontvangen. De gezamenlijke huiskamers en de grote keukens op elke verdieping dragen bij aan de voordelen die het groepswonen biedt. En niet onbelangrijk, de zorgmedewerkers hebben nog betere mogelijkheden hun werk goed te kunnen doen.

S&L Zorg

Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Artist impression Triasdijk, Pauwert architectuur

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen