Asieldier van de week: Boaz

Boaz is een kruising (schofthoogte +/- 66 cm), een gecastreerde reu van 27-1-2021. Zijn moeder is een kruising Labrador x Berner Sennen en vader is een Grote Zwitserse Sennenhond. Boaz is een super vriendelijke en vrolijke hond, dol op aandacht en ook altijd in voor een spelletje.

Hij bruist van de energie, is lekker actief en ondernemend, maar snel afgeleid en heeft dingen dan ook al snel wel weer gezien. Hij leefde vooral buiten, samen met een soortgenootje, maar kwam ook gewoon in huis. Boaz is namelijk eigenlijk gewoon een grote schoothond en met z’n nieuwsgierige snuit graag overal bij. ’s Nachts of wanneer zijn baasjes even weg waren, verbleven de honden in een bijgebouw. In huis is Boaz netjes zindelijk, hij zal ook niks slopen, maar hij kan deuren en lades openmaken als het moet en dat is dus wel even een puntje van aandacht. Net als luisteren overigens en het feit dat hij ontzettend sterk is en aan de riem trekt. Er is een puppycursus gevolgd, waar nog een klein vervolg aan is gegeven, maar dat is hij waarschijnlijk al weer vergeten.

Zijn baasjes geven ook aan daar niet erg consequent mee te zijn omgegaan. Desondanks is Boaz wel leergierig en met een opfriscursus komt dat vast helemaal goed. Natuurlijk nooit verkeerd om een cursus te volgen als je aan een nieuwe hond begint, al was het maar om de band tussen baas en hond te versterken. Nu horen we u denken, ‘Wát een leuke hond zeg, die Boaz, waarom is hij in het asiel terecht gekomen?’ Zoals gezegd, is deze lieve lobbes altijd in de weer en buiten heeft dit er al meerdere keren voor gezorgd dat hij heeft kunnen ontsnappen, wat enkele keren helaas erg tragisch is afgelopen. Boaz is namelijk al twee keer richting de buren gerend, waar hij de kippen heeft gepakt. Om deze ellende een derde keer voor te blijven, is er voor gekozen afstand te doen van hem en op zoek te gaan naar een nieuw baasje.

Boaz zou graag weer lekker buitenaf komen te wonen, met voldoende ruimte om lekker te snuffelen en ravotten, maar waar hij dus niet kan ontsnappen. Overigens zal hij het waarschijnlijk niet erg vinden om een leventje als huishond tegemoet te gaan. Waar een plekje op de bank is voor hem, waar men er lekker met hem op uit gaat en waar hij aan aandacht geen tekort heeft.
Dus bent u op zoek naar een lieve hond, gaat u er graag op uit met de hond en heeft u voldoende tijd om met Boaz de puntjes weer op de i te zetten? Dan kan hij niet wachten u eens te ontmoeten! Zien we u snel?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen