Confetti van Liekes vanaf de St. Jan

Foto: Pixabay

Het carillon van onze oude St. Jan zal op 20 februari vanaf 12:11- 13:11 voor de opening van de Leutmart, een confetti van Liekes uitstrooien. Van oude klassiekers tot de allernieuwste Liekes, want ieder jaar komt er weer een nieuwe bij.

Dat maakt het steeds leutiger om de klokken die klanken naar beneden te laten dwarrelen.
Al hangen de klokken stil, de klepels zullen die middag vrolijk dansen en de klokken laten zingen. Stadsbeiaardier Toni Raats gaat het leutig carillon met losse hand begeleiden. Je kunt beneden, gewoon thuis of later terugkijken op je telefoon via you-tube kanaal: Carillon Sint Jan Roosendaal, nu precies een jaar in de lucht voor alle Tullepetaone hier en in verre streken.
Natuurlijk zal daarna de sfeer van de Leutmart voor jong en oud weer ouderwets gezellig losbarsten. Des te meer klanken, des te leutiger.
Was er tijdens corona nog de leutklok top 55 in aangepaste sfeer, nu kan iedereen weer ongedwongen los. Het carillon is te beluisteren rondom de St. Jan in de drukte van het carnaval, maar ook even buiten het gedruis in de rustige Tongerlotuin is het heerlijk luisteren. Dus doe de klokkentest: Kende’t lieke dan zijde net als ikke, dus ’n echte Tullepetaon.

Reacties

Cookieinstellingen