Kom in actie voor je eigen gezondheid en doe mee met 30dagengezonder

Foto: Pixabay

Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. GGD West-Brabant daagt je daarom uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Waarom? In 30 dagen kun je gewoontegedrag doorbreken en nieuw (gezond) gedrag aanleren. 

Dit jaar is de tweede editie van de campagne in West-Brabant. Door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol! De actie loopt van 1 t/m 30 maart, doe jij ook mee?


“Een drukke en onregelmatige baan, een gezin of de zorg voor een ouder. Er zijn altijd redenen om te kiezen voor snelle ongezonde maaltijden of die sportplannen nog even een week uit te stellen. Ook ik herken dat. Mijn werkdag bestaat vaak uit een aaneenrijging van overleggen. Zittend. Ik ga daarom zeker meedoen met deze campagne. Ik ga tijdens mijn werkdag ieder uur 5 minuten staan of wandelen. En ik ga 30 dagen geen snoep eten. Hopelijk ben ik er daarna zo aan gewend dat het een nieuwe gewoonte is geworden.”

Ongezond gedrag doorbreken

Het is soms best lastig om ongezond gedrag te doorbreken. Dit willen we makkelijker maken door met elkaar op hetzelfde moment een uitdaging aan te gaan. Zo houden we elkaar scherp en kunnen we elkaar motiveren op moeilijke momenten. Door 30 dagen lang een gezondere uitdaging aan te gaan, vergroot je de kans dat je het daarna ook langer volhoudt.

Tijdens de actiemaand van 1 maart t/m 30 maart kiest iedereen een eigen uitdaging. Bijvoorbeeld…

  • Ik ga 30 dagen lang elke dag water drinken i.p.v. frisdrank
  • Ik ga 30 dagen lang elke dag 30 minuten wandelen
  • Ik ga 30 dagen lang elke dag 10 minuten mediteren
  • Ik ga 30 dagen lang elke dag iemand een compliment geven

Deze tips zijn puur ter inspiratie. Op 30dagengezonder.nl staan nog meer voorbeelden van uitdagingen.

Doe je mee?
Zet de eerste stap richting een gezondere leefstijl en doe mee. Meld je gratis aan vóór 1 maart 2022 via www.30dagengezonder.nl en ontvang in de maand maart inspirerende tips en adviezen via een nieuwsbrief. Volg de actie ook op Facebook via: www.facebook.com/30dagengezonder waarin we de ervaringen met elkaar delen en elkaar motiveren om de uitdaging vol te houden

Laat weten dat je meedoet aan de campagne door op social media de hashtag #30dagengezonder te gebruiken. En vergeet niet om mensen, scholen en organisaties ook uit om mee te doen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen