Compostactie op milieustraten als bedankje voor inwoners

Foto: pixabay

Vanaf zaterdag 25 maart kunnen inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Woensdrecht gratis één zak compost meenemen, als ze een bezoek brengen aan een van de milieustraten van Saver. Deze compost van Den Ouden Organic is gemaakt van het snoeihout, gras en blad dat in deze zelfde gemeenten ingezameld is: zo komt het groenafval van inwoners dus weer terug in de eigen tuin!

De compostactie op de milieustraten is een bedankje van bovengenoemde vijf gemeenten aan hun inwoners, voor het goed scheiden van tuinafval. Daarom worden de zakken gratis ter beschikking gesteld. Daarbij geldt: op=op!

Deelnemende milieustraten

De volgende milieustraten doen mee aan de compostactie:

  • Grondstoffencentrum aan de Wortelsteeke in Oud Gastel;
  • Milieustraat Bergen op Zoom, Van Konijnenburgweg 58 in Bergen op Zoom;
  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10 in Ossendrecht

Voordelen gebruik compost

Door natuurcompost in tuingrond toe te passen, wordt het bodemleven actiever en neemt de plantweerbaarheid toe. Daarnaast droogt de bodem minder snel uit en worden vocht en voedingsstoffen beter vastgehouden. Dit bevordert de vruchtbaarheid van de bodem en daarmee de plantengroei.

Over de samenwerking

Saver en Den Ouden Organic ondersteunen de gemeenten bij het realiseren van klimaatdoelstellingen. Ze beschouwen gemeentelijke groene reststromen namelijk als waardevolle, herbruikbare grondstof in plaats van als afval. Het snoeihout, gras en blad dat Saver inzamelt, neemt Den Ouden Organic in en verwerkt dit vervolgens op één van haar dertien productielocaties in Nederland tot circulaire oplossingen voor de openbare ruimte, akkerbouw en tuinbouw.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen