Luna zoekt een baasje met voldoende tijd en veel liefde

Foto: DOC Arduin

Luna is een Duitse herder, een ongesteriliseerde teef, geboren op 20-12-2018. Oorspronkelijk is ze Hongaars, maar inmiddels al weer ruim 4 jaar in Nederland. Van haar eerste 2 jaren weten we helaas niks, de laatste 2 jaren woonde ze bij een jong koppel, die haar eigenlijk impulsief te hebben aangeschaft.

Zij hebben recent afstand gedaan van Luna. Luna was niet helemaal meer gewild. Op straat was ze voor haar baasjes moeilijk handelbaar. De voormalige eigenaars hebben allebei een fulltime baan. Luna verbleef gewoon in huis en heeft al lange tijd geen buitenlucht gehad. De enige momenten dat ze buiten kwam, was in de tuin. Ze werd niet echt meer uitgelaten, vanwege haar gedrag op straat. Ze is dus ook veel beweging tekortgekomen.
Er is eenmalig een trainer bij geweest, die heeft wat tips gegeven, maar na een keer of 4 is de handdoek weer in de ring gegooid.

Als je eenmaal op het punt bent aanbeland dat je, om welke reden dan ook, je hond niet meer kan bieden wat hij nodig heeft,  moet je er direct mee stoppen. De hond krijgt nooit meer de behandeling als voorheen en zoals zou moeten. Hij/zij belandt op een zijspoor. Dat is ronduit triest en allesbehalve eerlijk voor de hond. Die verdient zoveel beter.

Wij hebben Luna inmiddels leren kennen als een hele vriendelijke en enthousiaste dame. Ze is graag bij je en heeft een lief karakter. Dit werd overigens door haar baasjes ook beaamd, binnenshuis is ze een erg lieve hond. Ze snuffelt en huppelt er vrolijk op los. Spelen is niet haar ding. Waarschijnlijk is haar dat niet geleerd. Luisteren doet ze op zich redelijk. We merken wel, dat ze naar kleinere honden behoorlijk kan uitvallen. Ze laat zich dan niet zomaar (met stem) corrigeren. Voor honden van groter formaat heeft ze nauwelijks of geen aandacht. Sterker nog, Luna leefde samen met een Labrador, wat gewoon prima ging. Luna heeft iemand nodig die stevig in zijn schoenen staat, consequent is en voldoende tijd heeft haar te trainen.

Het vermoeden bestaat dat het plaatsen van Luna bij katten of andere kleine dieren geen succes worden.
Bent u het baasje, dat met haar gaat werken aan haar gedrag naar kleine hondjes en heeft u daar, naast een paar spierballen, ook meer dan voldoende tijd voor?Heeft u een ruime tuin of woont u misschien zelfs lekker landelijk? Kom dan snel eens kennis maken met deze knappe dame!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen