Hitteprotocol van Rijkswaterstaat geldt ook maandag

Foto: Publiek domein

Het hitteprotocol van Rijkswaterstaat geldt ook maandag. Zondag is het protocol in heel Nederland van kracht, maandag in alle provincies behalve Friesland, Groningen en Drenthe. Dit protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen.

Het hitteprotocol geldt maandag van 10.00 tot 22.00 uur. Ook zaterdag was het in de meeste provincies van kracht wegens de tropische temperaturen. Zodra er een grote kans is dat het 30 graden of warmer wordt, zet Rijkswaterstaat het protocol in.

Rijkswaterstaat vindt het onwenselijk als gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen langdurig in de zon op een berger moeten wachten. Daarom probeert de organisatie ervoor te zorgen dat tijdens dit soort warme dagen een berger zo snel mogelijk weggebruikers met pech naar een plek met voorzieningen brengt, zoals een tankstation.

Weggebruikers krijgen het advies goed voorbereid en alert te zijn bij hitte en voldoende drinkwater mee te nemen. Ook is het volgens Rijkswaterstaat handig een paraplu in de auto te leggen. Die kunnen mensen als parasol gebruiken terwijl ze op een weginspecteur of de berger wachten.

Bron: ANP / Nieuws.nl | Wanneer krijgen we weer regen? (weerplaza)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen