Steven Brunswijk komt naar Festival Op de grens

Foto: Steven Brunswijk

Bijna is het zover: de Roosendaalse Markt wordt op 9 en 10 september ‘overgenomen’ door hét West-Brabantse nazomerfestival: Festival Op de grens. Onlangs is bekend geworden dat Steven Brunswijk, de Tilburgse cabaretier met onvervalste Brabantse tongval, het programma compleet maakt. Op zaterdagmiddag is hij maar liefst drie keer te zien in De Kring-tent.

Cabaret staat dit jaar vaker op het festivalprogramma. Zo wordt Roosendaal op zondag ‘geroast’ door Javier Guzman, Wouter Monden en Vincent Geers. Niemand minder dan burgemeester Han van Midden ontvangt de heren en wordt aan de tand gevoeld over onze stad. Verder wordt dit jaar niet in drie, maar in vier cafés – Het Wapen, De Sjoes, De Kompaen en De Raatskelder – gespeeld door talentvolle theatermakers.

 Eyecatchers en literatuur

Gegarandeerde eyecatchers zijn de theatrale festivaltenten op de Markt; tenten zoals je die ook op Theaterfestival Boulevard of De Parade ziet. Hier zijn onder andere voorstellingen te zien van trouwe festivalbespelers Janna Handgraaf en Osckar Kocken. Iedereen die van literatuur en/of boybands houdt, mag de Literaire Boyband op zaterdagavond niet missen. Zoals het enige schrijverscollectief met dansmoves zelf zegt: deze boyband maakt “literatuur om doorheen te gillen”.

 Kaartverkoop

Dit jaar werkt het festival met dagpassen waarmee je op één festivaldag toegang krijgt tot alle  voorstellingen in tenten en op podia: € 20 voor iedereen vanaf 18 jaar en een tientje voor iedereen jonger dan 18. Het straattheater is gratis en bij de cafétheatervoorstellingen wordt gewerkt met een ‘pay what you can-systeem’. Die voorstellingen zijn vrij te bezoeken, maar je mag na afloop een donatie doen naar draagkracht. Die donaties gaan rechtstreeks naar de voorstelling en zo steun je de artiesten van het festival.

 Festival Op de grens vindt plaats op 9 en 10 september op en rondom de Markt in Roosendaal. Kijk voor meer informatie, het festivalprogramma en het reserveren van dagpassen op www.fodg.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen