Han van Midden stopt in lente 2024 als burgemeester van Gemeente Roosendaal 

Foto: gemeente Roosendaal

Burgemeester Han van Midden gaat stoppen als burgemeester van de gemeente Roosendaal. Dat heeft hij deze week kenbaar gemaakt aan de gemeentelijke organisatie. Van Midden is sinds 2019 aangesteld als burgemeester. 

In een brief aan alle inwoners schrijft de burgermeester: “Het spijt me dit te moeten zeggen: ik vertrek als jullie burgemeester. Ik ben immers een commitment van zes jaar aangegaan, maar zal eerder vertrekken.” 

Burgemeester Han van Midden gaat emigreren naar Curaçao, omdat zijn vriendin daar een baan aangeboden heeft gekregen. “Daar is een flinke voorbereidingstijd voor nodig, vandaar dat ik het nu al aan de Commissaris van de Koning, de gemeenteraad, het college, onze medewerkers en u vertel.” De officiële datum van zijn vertrek wordt in een later stadium bepaald, maar zal ergens in het voorjaar van 2024 zijn. 

Namens het college van burgemeester en wethouders laat wethouder Evelien van der Star-Deijkers weten: ‘’Het was schrikken toen we het nieuws van Han hoorden deze week. Wij betreuren zijn vertrek en respecteren zijn keuze om zijn gezin voorop te stellen. We bedanken Han voor zijn passievolle, geweldige inzet voor Roosendaal en onze dorpen. We blijven met onze burgemeester én jullie ijverig aan de slag om de ambities en prioriteiten uit ons collegeprogramma Zij aan Zij te verwezenlijken.’’ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen