No Waste Army gekroond tot Grote Groene Idee van 2023

Foto: Human

Het team van No Waste Army was onlangs te zien op Nederland 1 tijdens de grote tv show “Het Grote Groene Idee 2023” en maakte direct een diepgaande impact.

In een wereld waar de voedselketen verknipt is en we daardoor 1/3 van al het voedsel wat we produceren niet consumeren, kreeg het verhaal van No Waste Army de aandacht die het verdient en ook zeker nodig heeft. “Direct na de uitzending stroomde onze inbox vol met berichten van boeren en telers uit het hele land, maar ook van mensen die zich net als ons realiseren dat verandering dringend nodig is”, aldus Thibaud van der Steen, oprichter van No Waste Army.

Boeren maken het namelijk iedere dag mee: mooie producten die om belachelijke redenen worden afgekeurd en weggegooid. Een pompoen die te licht of te zwaar is, of een peer of appel met een te ruwe schil zijn niet goed genoeg volgens de supermarkten. Te belachelijk voor woorden, maar dagelijkse kost voor de Nederlandse boeren en telers.

De missie van No Waste Army is daarom helder: zij maken de voorraadkast van de boeren leger en de jouwe voller. Ze maken van deze kneusjes (h)eerlijke houdbare producten zoals sappen, soepen of sauzen en deze bezorgen ze eens per kwartaal in een mooie box bij de leden thuis. 

Samen met de andere kandidaten wonnen ze het Grote Groene Idee 2023 en met deze overwinning in het achterhoofd richt No Waste Army zich op de toekomst, met als doel talloze boeren en telers te ondersteunen, consumenten bewust te maken en uiteindelijk de broodnodige verandering in de voedselketen teweegbrengen. Samen gaan ze voor een duurzame toekomst, waarin verspilling verleden tijd is!

De inzet en vastberadenheid om verspilling te bestrijden heeft al een No Waste Army van 7500+ strijders opgeleverd! 


Op weg naar een groenere, gezondere toekomst – samen zijn we sterker! Sluit je aan via website, Facebook en Instagram.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen