Monuta Roosendaal zorgt samen met Zusters Franciscanessen voor aankleding Stiltemonument

Foto: Monuta

De Zusters Franciscanessen van Mariadal uit Roosendaal ontvingen van Monuta een gift van 500 euro. De congregatie onder leiding van Eerwaarde Zuster Margriet heeft dit bedrag geschonken aan Begraafplaats Zegestede voor verdere aankleding van het monument voor Stilgeborene op deze begraafplaats. 

Dit initiatief is één van de ‘100 gebaren’ van Monuta, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan. Opgericht in 1923, is de organisatie vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan mensen en duurzame initiatieven.  

Jolanda Nieuwlaat, uitvaartleider Monuta Roosendaal, licht toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Alle collega’s hebben hetzelfde Monuta-DNA: we doen er alles aan om mensen te helpen, op een manier die goed is voor mens en natuur. Het is als medewerker heel bijzonder dat wij in het kader van ons jubileum zo’n lokaal gebaar kunnen doen en zo samen wederom een bijdrage leveren.” 

Eerwaarde Zuster Margriet is blij met de steun en geheel in het gedachtegoed van de congregatie hebben zij dit geschonken aan een initiatief waarin zij samen met o.a. Monuta Helpt hebben opgetrokken om het monument voor Stilgeborene te realiseren en nu verder te voorzien van aankleding en verlichting.

Over Monuta 

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in met dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen