Maak kennis met de gemeenteraad

Foto: Gemeente Roosendaal

“Gasten van de raad” is een initiatief van de Roosendaalse gemeenteraad om de inwoners kennis te laten maken met de werkzaamheden van de gemeenteraad. Ook scholen worden uitgenodigd om kennis te maken met de gemeenteraad.

Met het initiatief van de gemeenteraad dat ook onderwijs en lokale politiek samenbrengt, werden scholen uitgenodigd om deel te nemen aan een bijzondere bijeenkomst. De leerlingen kregen een kijkje achter de schermen van de lokale politiek.

De leerlingen werden ontvangen in het HUIS van Roosendaal. Het programma begon met een korte inleiding door de raadsleden en burgerraadsleden, gevolgd door enkele woorden van de burgemeester of wethouder, en een toelichting van de griffie op hun rol binnen de gemeenteraad. Ook mochten de leerlingen vragen stellen. Vervolgens brachten de leerlingen een bezoek aan het raadhuis, waar een informatief filmpje werd vertoond om de leerlingen te laten zien wat de gemeenteraad doet en hoe hun werk de maatschappij (lees: inwoners van de gemeente Roosendaal) beïnvloedt. Daarna speelden de leerlingen een gemeenteraadsvergadering na met een heus raadsvoorstel. Hier kregen ze de kans om zelf een politiek voorstel te bespreken en te ervaren hoe besluitvorming tot stand komt

Als dank voor hun deelname kregen alle leerlingen een presentje. De hoop is dat deze educatieve ervaring hen zal inspireren om meer betrokken te raken bij de lokale politiek in de toekomst.

De gemeenteraad van Roosendaal kijkt terug op een geslaagd initiatief en hoopt volgend jaar weer andere basisscholen te ontvangen. Leerlingen van basisscholen Berkenveld uit Heerle, De Baayert uit Wouw, Mytylschool, De Vlindertuin, De Klaverweide en De Appel allen uit Roosendaal zijn het afgelopen jaar gasten geweest.

Aanmeldingen van basisscholen voor komend jaar zijn van harte welkom bij de griffie. Neem gerust contact op met de griffie voor meer informatie of aanmelding via e-mailadres: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen