Roosendaalse kunstenaar Erika schildert mooie stadsgezichten Als Van Gogh

Foto: Erika Stanley

De Roosendaalse Kunstenaar Erika Stanley schildert de mooiste stadsgezichten van Nederland in de stijl van Van Gogh. Haar serie Als Van Gogh kreeg nationale bekendheid met schilderijen van onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam, stadion De Kuip, de Kaasmarkt in Alkmaar en de Keukenhof.

Onlangs heeft ze ook het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda geschilderd Als Van Gogh. Eerder dit jaar bezocht Stanley de locatie aan de Stadionweg in Breda.  “Rondom het stadion is de energie van een voetbalfestijn merkbaar. Op wedstrijddagen geeft het een speciaal gevoel om naar deze plek te komen, omdat je verwacht dat er iets moois gaat gebeuren. Die sensatie wilde ik terugbrengen in dit schilderij. Voor NAC-fans is het Rat Verlegh Stadion een plek van thuiskomen. Dit schilderij biedt de mogelijkheid dat gevoel thuis elke dag te beleven. De levendige Van Gogh-stijl is daar geknipt voor.”

Roosendaal Als Van Gogh

Erika Stanley heeft ook een serie stadsgezichten van Roosendaal geschilderd in Van Gogh-stijl. Daartoe behoren onder meer het Raadhuis, de Tullepetaon op de Markt, de Polar Bear aan de Kade en de Televisietoren. “Roosendaal Als Van Gogh heeft al veel mensen gelukkig gemaakt”, zegt de maakster. “De schilderijen hangen in groot en klein formaat aan de muur bij stadsgenoten en Roosendalers die elders zijn gaan wonen.” 

Erika Stanley’s originele Als Van Gogh-schilderijen zijn niet direct te koop. Wel zijn reproducties beschikbaar via haar website 

Erika Stanley en Als Van Gogh

Als Van Gogh is een schilderijenreeks waarvoor Erika Stanley stadsgezichten en objecten schildert in de stijl van Vincent van Gogh. De serie bestaat uit tientallen schilderijen, uitgesplitst in subseries waaronder voetbalstadions. De schilderijen worden tevens afgedrukt op gebruiksvoorwerpen als mokken en kussens. Erika Stanley’s Rotterdam Als Van Gogh wordt permanent geëxposeerd in galerie Kunstkubus in Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen