Univé plaatst AED in Wouw en vijf andere lokale gemeenschappen

Foto: Hartstichting

Met een AED in de buurt kunnen levens van slachtoffers van een hartstilstand worden gered. En dat vergroot het gevoel van veiligheid van bewoners in de buurt. Daarom plaatst Univé op 5 en 6 maart zes AED’s in Strijen, Leusden, Stein, Chaam, Westdorpe en Wouw. Zodat de coöperatie bijdraagt aan het voorkomen en beperken van risico’s bij haar leden en de maatschappij.

“We zijn verheugd om deze AED’s te kunnen plaatsen en een bijdrage te leveren aan de veiligheid van deze lokale gemeenschappen,” zegt Francis Pickott, Bestuurder bij Univé Zuid-Nederland. “Door deze AED’s te installeren en ondersteuning te bieden in het gebruik ervan, streven we ernaar dat onze gemeenschappen beter voorbereid zijn op noodsituaties en dat we samen levens kunnen redden.”

Burgerhulpverlening
Elk jaar krijgen circa 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis (cijfers Hartstichting). Als er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie wordt de overlevingskans aanzienlijk groter bij het slachtoffer. Die reanimatie wordt steeds vaker gedaan door getrainde burgerhulpverleners.

Reanimatiecursus
Om hen in staat te stellen de AED op een juiste manier te gebruiken, biedt Univé een AED-training en reanimatiecursus aan voor 12 buurtbewoners in elke gemeenschap waar de AED’s worden geïnstalleerd. Deze cursussen bieden essentiële vaardigheden aan deelnemers, zodat zij snel en effectief kunnen handelen in noodsituaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen