Verschillen in leefbaarheid binnen Roosendaal zijn groot

Foto: Publiek domein

Onlangs heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een nieuwsbericht gedeeld over de Leefbaarometer en de analyse over Roosendaal.

Roosendaal is een van de gebieden in Nederland waar de leefbaarheid structureel onder druk staat. De verschillen in leefbaarheid binnen de gemeente Roosendaal zijn groot, blijkt uit de Leefbaarometer. In gebieden als Roosendaal komen zowel stedelijke als regionale problematieken samen. Roosendaal is 1 van de 20 gebieden van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.

Najaar 2023 presenteerde NPLV-gebied Roosendaal Ring het programmaplan om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. Daarin staan zekerheid en betaalbaarheid van woningen voor inwoners van Roosendaal met een onzeker inkomen voorop. “Want een goede woning biedt menselijke waardigheid en is de basis van je ontwikkeling”, stelt burgemeester Van Midden. Ook investeert Roosendaal flink om jeugdcriminaliteit terug te dringen. Van Midden: “Een harde aanpak is nodig om de geest terug in de fles te krijgen, maar je moet ook investeren in wat jongeren belangrijk vinden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen