Steeds meer terrassen in Brabant worden rookvrij en vapevrij

Foto: Longfonds

Vandaag is het internationale Wereld Niet Roken Dag en vragen de Gezondheidsfondsen extra aandacht aan rook- en vapevrije terrassen.

Rook- en vapevrije terrassen

Steeds meer terrassen in Noord-Brabant worden rookvrij en dus ook vapevrij. De meeste Nederlanders zijn hier heel blij mee! Uit onderzoek van Verian* blijkt dat maar liefst 80% voorstander is van rookvrije terrassen waar veel kinderen komen. Ook meeroken in de buitenlucht is schadelijk voor de gezondheid en verergert benauwdheidsklachten bij mensen met een longziekte.

“Rookvrij is gastvrij”

Rookvrije terrassen hebben veel voordelen: het voorkomt dat gasten en personeel ongewenst meeroken en zorgt dat de smaak van drankjes en gerechten niet wordt beïnvloed door de geur van rook. Een rookvrij terras is ook een goed voorbeeld voor jonge bezoekers omdat zij hierdoor niet in de verleiding worden gebracht om te gaan roken. En het helpt rokers én ex-rokers om te minderen en niet meer te roken, want zien roken, doet roken. Volgens de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij is Rookvrij is gastvrij én het draagt bij aan een Rookvrije Generatie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen