Koninklijke onderscheiding voor Remco van den Beemd

24 jun , 15:34 nieuws
roses 3418141 1280
Remco van den Beemd kreeg een Koninklijke onderscheiding. Hij kreeg zijn lintje voor zijn verdiensten bij diverse organisaties, maar vooral voor zijn rol bij The Loods in Roosendaal. Burgemeester Mark Buijs reikte zaterdagmiddag 22 juni 2024 de Koninklijke onderscheiding aan hem uit. Remco werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is daarmee de eerste Roosendaler die uit handen van onze nieuwe burgemeester Mark Buijs een Koninklijke onderscheiding kreeg uitgereikt.
The Loods
Remco zet zich al meer dan 12 jaar in voor de kunst en cultuur in Roosendaal. Hij richtte in 2014 The Loods op en is sindsdien voorzitter. The Loods biedt jongeren en ouderen een bijzondere locatie aan. Het is een plek waar van alles tot stand komt; de beste graffiti, eersteklas custom bikes, kunstateliers, muziek, evenementen, etc. The Loods is vooral een ontmoetingsplaats en welkom is en iedereen die zichzelf kan zijn . Er is niet alleen de mogelijkheid om hier op de muren of canvas mooie creaties te realiseren, maar ook is er aandacht voor muziek. Er wordt hier een podium geboden voor jong en oud om hun muzikale talenten te tonen of te ontwikkelen. Muziekevenementen, jamsessie of karaokeavonden wisselen elkaar af. Remco is niet alleen actief voor The Loods. De lijst van Remco’s activiteiten is groot:
  • 2001-2014: voorzitter Ondernemingsraad bij VORM BV
  • 1999-2011: voorzitter Jongerengroep Zuidwest FNV
  • 2001-2013: voorzitter van de Landelijke Jongerenraad van FNV Bouw
  • 2005-2009: Lid van de Sectorraad Bouw & Infra
  • 1998-2009: leider verkenners bij Scouting Fridtjof Nansen
  • 2014-heden: oprichter en voorzitter van The Loods
  • 2014-heden: Europees president van de Barkada Bike Club
  • 2014-heden: verzorgen van workshops en muurschilderingen in diverse wijken in de gemeente Roosendaal
Al met al een zeer indrukwekkende lijst van verdiensten voor de samenleving, die door Remco werden en zijn uitgevoerd. Zijn inzet wordt nu beloond met de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De uitreiking van deze Koninklijke onderscheiding vond plaats in The Loods tijdens de Graffiti Jam. De Graffiti Jam wordt ieder jaar georganiseerd en staat dit jaar in teken van het 10-jarig jubileum van The Loods. De uitreiking vond plaats nadat burgemeester Mark Buijs een rondleiding van Remco had gehad.