Drie apps voor je moestuin

29 mrt 2016, 16:59 nieuws
ah moestuin
Dankzij de moestuintjes die Albert Heijn uitdeelt, kunnen we zelf groenten en fruit verbouwen. Helaas lijkt het allemaal wat makkelijker dan het is en mislukt er nog wel eens iets.
Met deze drie ondersteunde moestuin-apps kan het niet meer misgaan, zo meldt Nieuws.nl.

De Makkelijke Moestuin

In de Makkelijke Moestuin vind je algemene informatie over het onderhouden en verzorgen van je moestuin. Per soort lees je wanneer je de zaden moet planten en wanneer het tijd is om te oogsten. Ook bevat de app een timer die waarschuwingen geeft wanneer je planten extra verzorging nodig hebben, zoals het uitdunnen of controleren van de kiemen.

Dr. Panda’s Moestuin

Zelf geen fan van de moestuintjes, maar je kinderen wel? Met de app Dr. Panda’s Moestuin wordt er door middel van een spel uitgelegd hoe kinderen een moestuintje moeten bewerken en onderhouden. Er zijn dertig stappen die het kind kan volgen en twaalf groenten en planten om te oogsten. Na het spelen via deze app kun je samen met je zoon of dochter een moestuintje beginnen.

Mijn Tuin

Mijn Tuin is een app voor mensen die naast groenten ook andere dingen willen verbouwen in hun tuin. De app hoort bij de website MijnTuin.org, waar je andere tuiniers kunt vinden. In de app kun je zien welke planten jijzelf en je vrienden hebben gepland en kun je een tuinkalender vinden. Eventueel kun je handige tips uitwisselen met je vrienden.