Like-knop door Facebook wereldwijd aangevuld met nieuwe emoji’s

25 feb 2016, 14:32 nieuws
facebook nieuwe knoppen
Facebook heeft zijn reactie-emoji’s wereldwijd beschikbaar gemaakt. Dit staat vermeld op de Tweakers website.
Als aanvulling op de Like-knop zijn vijf geanimeerde emoji’s toegevoegd. Ze geven de mogelijkheid om liefde, lachen, boosheid, verdriet en een wow-gevoel uit te drukken.
Op deze manier is het voor Facebookgebruikers mogelijk om op meer manieren hun reactie op postings op een snelle en eenvoudige manier te delen, meldt Facebook. De reactieknoppen werden de afgelopen periode in enkele beperkte markten getest en zijn vanaf nu wereldwijd te gebruiken.
Om ze tevoorschijn te roepen moeten gebruikers op mobiel de Like-knop ingedrukt houden en bij desktop over de Like-knop zweven met de muiswijzer. Het sociale netwerk zegt al een jaar lang onderzoek te doen naar het gebruik van reacties en emoji’s. Een testgroep heeft veel verschillende varianten geprobeerd. Onder meer een ‘yay’-gezichtje heeft het na analyse bijvoorbeeld niet gehaald, omdat de emoji niet door iedereen begrepen zou worden.
We lezen overigens reacties dat ze nog niet overal werken. Met name mobiel is het nog niet overal te zien maar dat zal snel veranderen.