Felicitaties voor 65-jaar getrouwd bruidspaar Rijpers

01 okt , 20:23 nieuws
ai generated 7899364 1280
Pixabay License / Pexels

Op woensdag 2 oktober brengt burgemeester Mark Buijs namens het gemeentebestuur van Roosendaal een bezoek aan het echtpaar Rijpers-Valkenburg om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum, een indrukwekkende mijlpaal.
De heer Kees Rijpers (85) en mevrouw Lies Rijpers-Valkenburg (90) ontmoetten elkaar tijdens danslessen bij dansschool De Mastboom, waar de vonk direct oversloeg. Na drie jaar verkering gaven zij elkaar op 1 oktober 1959 het jawoord.
In de beginjaren was het vinden van werk niet eenvoudig, dus ging de heer Rijpers aan de slag in de Rotterdamse haven. Dit bood financiële stabiliteit en maakte het mogelijk voor het jonge stel om hun eerste appartement aan de Burgemeester Freijterslaan te kopen. Later verhuisden ze naar de Pieter Brueghelstraat en de Damstraat.
Met de verhuizing naar de Damstraat begon een nieuw hoofdstuk: de heer Rijpers stopte met zijn werk in de haven en startte samen met zijn echtgenote “Bar de Hoeve”. Deze periode bezorgde hen niet alleen veel plezier, maar ook levenslange vriendschappen met zowel medewerkers als klanten. Na enige tijd besloten ze vanwege persoonlijke omstandigheden te stoppen met de bar en verhuisden ze naar de Azurietdijk, waar ze nog steeds met plezier wonen.
Het echtpaar Rijpers staat bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid. Hun huis is altijd gevuld met vrienden, zowel van henzelf als van hun kinderen, die regelmatig op bezoek komen. In hun vrije tijd genoten ze van het voetbal. De heer Rijpers was jarenlang leider van "Ut Ellufde" bij BSC, waar hun zoon speelde. Daarnaast maakten ze prachtige reizen, van vliegvakanties naar Mexico en Jamaica tot caravantrips door Spanje, Frankrijk en Duitsland. Zeeland was een favoriet voor de voorjaarszon.
In de jaren '90 kregen ze kleinkinderen en werd het echtpaar voltijd oppas. Ze genoten van samen voetballen, spelletjes spelen en kamperen. Inmiddels zijn er ook twee achterkleinkinderen bijgekomen, waarop ze regelmatig passen. Zelfs slaapfeestjes blijven een terugkerende traditie. Ze brengen veel tijd door met de klein- en achterkleinkinderen, iets wat zijzelf, maar ook de kleinkinderen koesteren. Het geeft hen tot op de dag van vandaag nog altijd veel plezier en energie.