Koningsspelen een sportief Oranjefeest - fotoalbum ingestuurde foto's

24 apr 2015, 22:41 nieuws
lavoor nicole van nijnatten 4
Vandaag de derde editie van de Koningsspelen met een mix van sport en spel op kinderdagverblijven, peuterzalen en basisscholen. Het sportieve Oranjefeest was ook in Roosendaal een succes. De ingestuurde, vrolijke foto's vormen het bewijs.
Scholen mogen zelf bepalen of ze meedoen aan de Koningsspelen en hoe ze de dag invullen. Op veel scholen begint het festijn met een Koningsontbijt. Zo hebben de kinderen genoeg energie voor een dag vol beweging, want dát is waar het volgens koning Willem-Alexander om draait: samen bewegen.

Een dag vol Energie

Over energie gesproken. Dat is ook de titel van het liedje van Kinderen voor Kinderen dat de scholen speciaal voor de Koning hebben ingestudeerd. Bekijk hier de officiële videoclip van 'Energie' (3:00).

Bedankje van de koning

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima gaven in Leiden het startsein voor de Koningsspelen. Dit jaar deden ruim 1,2 miljoen kinderen mee zo'n 6000 scholen. In Roosendaal kwamen duizenden kinderen in beweging. De koning heeft ervan genoten en schreef enkele uren geleden:

Beste scholen, kinderen, vrijwilligers, partners, gemeenten, sportbedrijven en anderen. Samen met jullie beleven we vandaag een geweldige derde editie van de Koningsspelen. Met 1,2 miljoen ontbijtende en sportende kinderen zijn de Koningsspelen ook in 2015 een groot succes. Veel dank voor jullie inzet en enthousiasme en tot volgend jaar!

Koningin Maxima bekent

In een interview met het Jeugdjournaal deed het Koningspaar een boekje open over hún manier om gezond en in beweging te blijven. Zo vertelde Koningin Maxima dat ze 'vitamientjes' bij het ontbijt erg belangrijk vindt. Maar als je altijd gezond eet, hoef je je niet schuldig te voelen als je een keer iets eet wat misschien wat minder gezond is, meent ze.
Over sporten zei ze stellig: "Als je het niet leuk maakt, hou je het niet vol." Ze sport trouwens genoeg en vindt dat 'het hele weekend achter mijn dochters aan fietsen' ook meetelt. Willem-Alexander bekende dat hij meer van sportschoenen houdt dan van nette schoenen: die schopt hij uit zodra hij thuiskomt.



Jaarlijks evenement

De Koningsspelen vonden voor het eerst plaats in 2013 in het kader van de inhuldiging van de nieuwe koning. Mede door het succes van die eerste editie is in overleg met het Koningshuis besloten om de Koningsspelen voortaan elk jaar te organiseren.

Heb jij ook foto's gemaakt?

De redactie van roosendaal.nieuws.nl vroeg scholen en ouders in een mailtje en via Facebook om foto's in te sturen. Fijn dat jullie dat ook gedaan hebben: bedankt!
Misschien lees je dit een van de komende dagen en denk je: "Daar hoort mijn foto ook tussen." Aarzel niet en stuur je foto's naar [email protected] of via whatsapp naar (06) 17 50 21 27. Wij vullen het album graag aan!