Gemeente: ‘Zero tolerance bij vuurwerk buiten wettelijke tijden’

Foto: Franklin Heijnen / Flickr cc by-sa-2.0

Om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de gemeente een aantal maatregelen aangekondigd.

De gemeente ziet streng toe op het afsteken van vuurwerk buiten de wettelijk toegestane tijden van 18.00 tot 02.00 uur. Er geldt een zogeheten zero tolerance-beleid. In Roosendaal zijn er geen vuurwerkvrije zones. Wel is er extra toezicht waarvoor de gemeente extra mensen inzet.

OM: snelle en hogere straffen

Het Openbaar Ministerie eist in ‘oud en nieuw-gerelateerde strafzaken’ hogere straffen. Op 6 januari moeten overtreders voor de politierechter verschijnen. Bij geweld tegen mensen met een publieke taak ligt een straf op 200 procent. Vandalen moeten zelf opdraaien voor de aangerichte schade.

Politie: woninginbraken en illegaal vuurwerk

Zwaar illegaal vuurwerk en de handel daarin hebben de volle aandacht van de politie. Daarnaast is en blijft de politie alert op inbraken tijdens de feestdagen. Tijdens oud en nieuw is er extra aandacht voor de veiligheid in het horecagebied.

Brandweer: preventie

De brandweer hoopt met oud en nieuw niet uit te hoeven rukken, maar staat natuurlijk paraat. De brandweer is erg actief (geweest) op het gebiedĀ preventie: hoe kun je voorzichtig omgaan met het afsteken van vuurwerk?

Gezelligheid op straat is het uitgangspunt, maar dan wel vuurwerkveilig.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen