Kerstbomeninzameling op 14 locaties

Foto: Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal organiseert samen met Saver voor de 12e keer de jaarlijkse kerstbomeninzameling. Inwoners van de gemeente Roosendaal kunnen op zaterdag 9 januari op 14 verschillende locaties in Roosendaal, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten hun kerstbomen inleveren.

De ingezamelde kerstbomen worden op een milieuvriendelijke wijze verwerkt. Zo wordt de leefomgeving schoon gehouden. Er is de laatste jaren vrijwel geen sprake meer van rondslingerende kerstbomen op straten en in plantsoenen. Alle ingeleverde kerstbomen worden verwerkt tot compost. De compost zorgt voor voedingstoffen in de grond, verbetert de structuur van de bodem en houdt het bodemleven gezond. Daarom is het van belang dat er geen pot of plastic zak om de kluit van de boom zit, dit verstoort de processen tijdens de compostering.

Wedstrijd en prijzen

Bij inlevering van de (eerste) boom ontvangen de brengers een knipkaart. Iedere boom die wordt weggebracht, levert een knipje op. Degene met de meeste knipjes in een wijk of dorpskern wint een bluetooth speaker. Er zijn in de hele gemeente 14 bluetooth speakers te winnen. Daarnaast maakt men via een verloting kans op één van de 14 bioscoopbonnen van €15,- of op de hoofdprijs: een iPad Air ter waarde van € 500,00. Op woensdag 27 januari om 15.00 uur is de prijsuitreiking, winnaars worden vooraf telefonisch geïnformeerd.

Inzamellocaties en tijden

Kerstbomen kunnen ingezameld worden op 14 inzamellocaties in de gemeente. Het volledige overzicht van locaties en tijden staat op de website www.roosendaal.nl/kerstbomeninzameling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen