Denk mee over duurzaamheid

Foto: redactie

Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Roosendaal kunnen meedenken over het nieuwe duurzaamheidsbeleid van Roosendaal.

Op 1 juni start de gemeente met de R100, een participatietraject bestaande uit in totaal drie bijeenkomsten dat moet leiden tot concrete maatregelen die Roosendaal (nog) duurzamer maken.

Duurzaamheid is een breed begrip. Tijdens de R100 komen dan ook verschillende thema’s aan bod die de gemeente samen met de deelnemers concreet wil maken. De thema’s zijn:

  • Klimaat & Energie – o.a. Hoe stimuleren we energiebesparing en minder gebruik van fossiele brandstoffen?
  • Afval – o.a. Hoe kunnen we minder afval produceren en efficiënter afval scheiden?
  • Mobiliteit –  o.a. Hoe kunnen we het aantal gemotoriseerde verkeersbewegingen verminderen?
  • Groen & Water –  o.a. Hoe kunnen we water- en groenvoorzieningen verbeteren?
  • Mens & Zorg – o.a. Wat heb je als toekomstbestendige gemeente nodig om iedereen mee te kunnen laten doen?

Drie bijeenkomsten
Tijdens de eerste R100 op 1 juni wil de gemeente met 100 deelnemers aan de slag om de duurzaamheidsopgave voor de gemeente in kaart te brengen. In de tweede R100 worden mogelijke oplossingsrichtingen bekeken. Met de derde en laatste R100 bereiden we de besluitvorming voor. Centrale vraag in de laatste bijeenkomst: wat moet er in de Duurzaamheidsagenda van Roosendaal staan?  De eerste R100 vindt plaats op woensdag 1 juni  vanaf 19.30 uur, de tweede vindt na de zomervakantie plaats en de derde aan het einde van 2016. De concrete maatregelen die uit het participatietraject naar voren komen, vormen de nieuwe Duurzaamheidsagenda van Roosendaal.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich via het aanmeldformulier op www.roosendaal.nl/R100 opgeven voor de R100. De gemeente selecteert uit alle aanmeldingen 100 deelnemers. Na aanmelding ontvangen zij meer informatie over het programma van de R100.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen