Roosendaal tekent RetailDeal

Donderdag 12 mei tekende wethouder Lok namens de gemeente Roosendaal de RetailDeal met minister Kamp van Economische Zaken. Kern van de deal is dat de gemeente samen met het Rijk de komende jaren verder werkt aan een toekomstbestendige en compacte binnenstad.

De RetailDeal bestaat uit vijf punten. Zo blijft de gemeente werk maken van de verdere uitvoering van de visie op de compacte binnenstad. Dat doet ze samen met de vastgoedeigenaren, horeca, retail en inwoners. Ook stelt de gemeente vast op welke locaties winkels kansrijk zijn en op welke locaties niet. Verder zegt de gemeente met het ondertekenen van de RetailDeal toe dat er regionale afstemming zal plaatsvinden en de continuïteit van de RetailDeal wordt gewaarborgd voor een volgende bestuursperiode.

Compacte binnenstad
De afgelopen jaren zijn al diverse ontwikkelingen in de binnenstad in gang gezet op basis van de binnenstadsvisie ‘Roosendaal: Gezonde Stad’. De keuze voor een compacte binnenstad is vertaald naar een nieuwe detailhandelsvisie en in een flexibel bestemmingsplan. Daarmee heeft Roosendaal meteen de kansrijke locaties voor winkels bepaald: in de compacte binnenstad. Daarnaast werkt de gemeente hard aan meer beleving in de binnenstad, bijvoorbeeld met de herinrichting van de Nieuwe Markt, en komt er een nieuwe Centrumring om de compacte binnenstad.

 

Roosendaal voorloper

Wethouder Cees Lok: “In Roosendaal zijn we al flink op weg met de punten uit de RetailDeal. Dat werd gisteren door minister Kamp ook benadrukt. In de komende periode werken we natuurlijk verder aan de totstandkoming van de compacte binnenstad en zetten we in op afstemming met provincie en omringende gemeentes.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen